Главная Новости Досуг НТКУ: Альоша не дискваліфікована та поїде на Євробачення
commentss НОВОСТИ Все новости

НТКУ: Альоша не дискваліфікована та поїде на Євробачення

22 марта 2010, 09:45
Поделитесь публикацией:
НТКУ: Альоша не дискваліфікована та поїде на Євробачення

Молода співачка стала приводом для обговорень.

UPD: Щойно стало відомо, що обрана вчора на Національному відборі співачка Alyosha не дискваліфікована. У понеділок, після ретельного вивчення питання, будуть оголошені результати експертизи. Швидше за все переможниця, яка попалася на плагіаті, повинна просто замінити пісню і відправитися в Осло з іншого композицією.

- Наразі триває обговорення пісні щодо її відповідності до правил EBU та конкурсу Євробачення. Якщо з `ясується, що пісня не відповідає вимогам EBU, виконавцю, що виграв Національний відбір, буде запропоновано в короткий термін змінити пісню, — заявив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

До речі, за деякими даними новим представником України замість співачки Alyosha міг би бути інший Альоша — співак Олексій Матіас.

Незважаючи на те, що молода співачка тільки вчора стала учасницею міжнародного конкурсу, чутки навколо її персони розвиваються з величезною силою. Найбільше інтерес викликає пісня "To be free", яка, за словами самої співачки, була написана ще 30 років тому Пітером Чекалюк, але пролежала весь цей час "на полиці". Хоча за деякими джерелами, запис цієї композиції можна було прослухати ще в 2008 році, що суперечить правилам "Євробачення" і може загрожувати дискваліфікацією.

Альоша і автор пісні познайомилися в одному з київських ресторанів, Пітер зауважив голосисту блондинку, коли та вийшла на сцену і виконала пісню англійською мовою. Як виявилося пізніше, композиція належала Пітеру, він навіть переслав всі документи які стверджують, що йому належать авторські права. Втім сваритися через те Олекса і Пітер не стали, а навпаки у них почалося щільне співробітництво. До речі, у квітні того року в Америці в Олексія виходить альбом, де всі пісні записані в співпраці з Пітером Чекалюк.

Саме в процесі роботи Пітер презентував Альоші пісню "To be free", яка з 1977 року чекаючи свого зоряного часу, як нам вдалося дізнатися у прес-служби співачки.

До речі, переможна композиція Альоші викликає ще одні сумніви — пісня дуже схожа на трек Лінди Перрі, американської рок-співачки. Пісня "Knock Me Out" у 1996 році стала саундтреком фільму Ворон 2: Місто ангелів.

Плагіат чи схожі мелодії? Порівнюйте самі:





По материалам: Glamurchik.tochka.net



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!