Главная Новости Досуг «Гардіан»: Путин переміг — Захід відвертається від України
commentss НОВОСТИ Все новости

«Гардіан»: Путин переміг — Захід відвертається від України

3 декабря 2009, 12:53
Поделитесь публикацией:
«Гардіан»: Путин переміг — Захід відвертається від України

Представники ЄС пильно стежать за Україною, яка зараз готується до майбутніх президентських виборів, які, здається, повернуть країну на п’ять років назад, у російську сферу впливу, пише британська "Гардіан".

Політичне життя України проходить під знаком запеклої боротьби Президента й прем’єра. Юлія Тимошенко звинувачує Віктора Ющенка у свідомому саботажі вимог МВФ і підриві економіки країни. Її ж підозрюють у занадто близьких відносинах з Росією, конкретно з Володимиром Путіним. Єврокомісія планує заморозити обіцяні Києву 500 млн. євро економічної допомоги. У Європі усе більше бояться спірного результату виборів і навіть масових заворушень і насильства. Усе це напередодні призначеного на 4 грудня саміту Україна – ЄС створює атмосферу серйозної кризи.

Передбачається, що Україна отримає серйозне застереження: прогрес у відносинах, безвізовий режим, угоди про вільну торгівлю й асоціацію неможливі без політичних й економічних реформ. У кожному разі надії на вступ України до ЄС, про що мріє Ющенко, відкладаються на невизначений термін. У Європі підсилюється невдоволення Україною. Франція і Німеччина відкладають її прийняття до Європейського енергетичного співтовариства. Ще важливіше те, що після війни в Грузії, яка супроводжувалася звинувачення Москви на адресу Києва, Брюссель зрозумів: тісніше співробітництво з Україною може загрожувати відносинам з Росією. До того ж, слабшає загальне прагнення ЄС до подальшого розширення. З урахуванням усього цього здається, зеніт відносин Євросоюзу та України пройдено. Попереду погіршення, Путін переміг.

По матеріалам Weekly.ua.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!