Главная Новости Досуг До Києва їде наймолодший кутюр’є Франції
commentss НОВОСТИ Все новости

До Києва їде наймолодший кутюр’є Франції

11 октября 2010, 10:48
Поделитесь публикацией:
До Києва їде наймолодший кутюр’є Франції

В столиці Стефан Роллан (Stéphane Rolland) презентує свою колекцію

ОСІНЬ-ЗИМА 2010 / 2011 HAUTE-COUTURE

Кутюр’є, який “одягає” Бейонсі, Мірей Матьє, Кароль Буке, Ріану, Джекі Колінз та ще два десятки голівудських зірок їде до Києва. В Україну Стефан Роллан прибуде на запрошення Міжнародної меценатської організації TOP Ukraine, яка вже вдруге влаштовує у столиці наймасштабніший фешн-захід Le Grand Fashion Show (минулого року до Києва приїздив Елі Сааб). Свою колекцію осінь-зима 2010/2011 Haute-Couture кутюр’є презентує у найбільшій залі країни – Мистецькому арсеналі.

Демонструвати кутюрні шедеври від Stéphane Rolland будуть топові моделі: Вікторія Куропятнікова, Жужу Іванюк, Алла Костромічова, Сніжана Онопка та інші. Чекають у Києві і на приїзд суперзірки Наталі Водянової, яка має підтвердити свою присутність зо дня на день.

Одразу після показу гостей чекає фейеричне afterparty у Crystal Hall. Хедлайнером вечірки стане румунська поп-співачка Inna, під чий хіт Love вже два роки танцює вся Европа.

ПРО РОЛЛАНА

Кар’єра Роллана розпочалася, коли йому виповнилося лише 20 – саме тоді Стефан став креативним директором бренду Balenciaga, де відповідав за чоловічу лінію одягу та аксесуарів. В 24 роки молодий дизайнер випустив іменну колекцію prêt-a-porter, яка за 6 місяців вже продавалася у 80 бутіках та універмагах по всьому світу. Незабаром Роллана запросили очолити відомий паризький Дім Scherrer, що з 1960-х плекав стиль елегантної класики для ікон європейської богеми – 30-річний "фешн-вундеркінд" став наймолодшим кутюр’є на авеню Монтень. А вже з 2007-го Стефан Роллан розпочав свій особистий роман з haute-couture.

2 липня 2007 року в самому епіцентрі світової моди – на авеню Георга V в Парижі – молодий дизайнер Стефан Роллан відкрив власний модний Дім. Марка Stéphane Rolland підкорила найвищі рівні фешн-індустрії менше ніж за три роки, і сьогодні 43-річний кутюр’є – один з найцікавіших представників жанру моди-як-арту – Haute-Couture.

Колекція осінь-зима 2010/2011 Haute-Couture, за словами самого майстра, народилась під враженнями від перфомансів легенди американського модерного танцю Марти Грем та однієї з найвідоміших скульптур світу – роботи "Хмарна брама" Аніша Капура. Потужна жіночність Марти та енігматичні вигини "Чиказького бобу" (як ласкаво називають скульптуру Капура) Роллан втілив у своїх неперевершених вбраннях з шовку, крепу, органзи, газару, кашеміру та шкіри ягняти.

Сукні-кокони та сукні-туніки, архітектурні рукави, стікаючі фігурою тканини, що вибухають тривимірними воланами, виплескуються вируючими шлейфами та виблискують коштовними оздобами – витвори високого модного мистецтва, що вперше були явлені світу на Тижні високої моди в Парижі цього літа, тепер можна буде побачити в Києві.

Палітра колекції відтворена за природними зразками: на розфарбованих вручну тканинах можна побачити градації сірого, що бувають на блискучих морських камінцях, або злиття кольорів моря та нічного неба. Серед чистих фарб – оксамитовий кобальт, "голий" беж та перлинний сірий.

ЦІКАВЕ

•          Стефан Роллан відомий своїм індивідуальним підходом до клієнтів. "Мабуть я єдиний кутюр`є, який особисто зустрічається з кожною клієнткою, дає поради та обговорює світські плітки. Але така стратегія здається мені напрочуд ефективною" – зізнався якось Роллан. У 2002-му дружні стосунки з найкрасивішими жінками планети привели Роллана, який очолював модний Дім Scherrer, до запуску чоловічої лінії haute-couture – клієнтки умовили Стефана зробити вишуканий одяг і для їх супутників.

•          Саме Стефан Роллан створив елегантну форму для французських стюардес. До Ролана “небесних ластівок” різних авіаліній вдягали Еміліо Пуччі, Пьєр Бальман, Валентино, Джанфранко Ферре, Діор та Крістіан Лакруа.

•          Через любов до кінематографа Роллан неодноразово працював, як дизайнер з костюмів. В 2006 та 2007 роках його двічі поспіль номінували на Премію Мольєра, яку часто називають "французьским театральным Оскаром". Тоді ж Стефан Роллан став офіційним партнером Канського фестиваля.

•          Однією з найбільш відданих шанувальниць таланту Роллана можна назвати співачку Шеріл Коул. Найсексуальніша жінка світу за версією журналу FHM, вона лише за один сезон програми X Factor тричі з`являлася перед глядачами у різних сукнях від Stéphane Rolland.

•          Співачка Бейонсі обрала сукню Stéphane Rolland для церемонії Grammy 2010, співачка Ріана – для церемонії нагородження журналу Glamour “Жінка року”.

По материалам: Secret Service



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!