Главная Новости Досуг Хлопчики та дівчата мають однакові здібності до математики – дослідження
commentss НОВОСТИ Все новости

Хлопчики та дівчата мають однакові здібності до математики – дослідження

18 октября 2010, 14:38
Поделитесь публикацией:
Хлопчики та дівчата мають однакові здібності до математики – дослідження

Хлопчики та дівчатка, чоловіки та жінки мають практично однакові математичні здібності, переконалися американські науковці, систематизувавши дані досліджень, проведених раніше.

Про це пише Science Daily з посиланням на журнал Psychological Bulletin.

Експерти розглянули 242 статті, що містили характеристики математичних здібностей близько 1,3 мільйонів осіб, зазначає один з авторів дослідження, професор психології Університету Вісконсин-Медісон Джанет Хайд.

Дослідження, опубліковані в проміжку між 1990-м та 2007-м роками, охоплювали людей з освітою від початкової школи й до коледжу. Інша частина даних була одержана з масштабної атестації National Assessment of Educational Progress.

В обох випадках, наголошує Хайд, різниця між результатами представників обох статей була незначною.

Ідея про те, що чоловіки та жінки мають однакові здібності, вже набула широкого визнання серед соціологів. Втім, батьками та вчителями це твердження приймається повільніше.

"Я досі витрачаю на це час з однієї причини — тому що батьки та вчителі продовжують триматися за стереотипи, що хлопці здібніші в математиці, й це може мати колосальний вплив на окремих дівчат, яким кажуть триматися подалі від технічних або фізичних наук, бо "дівчата не можуть впоратися з математикою", — зазначає Хайд.

Батьки та вчителі мимохіть виявляють свої сподівання щодо досягнень дитини в різних дисциплінах, і це має потужний вплив на її самооцінку відносно своїх здібностей та, відповідно, на якість результатів.

"Сталий стереотип шкодить дівчатам. Моя порада батькам — вони мають вірити у здібність своїх дочок до математики. Вони мають зрозуміти, що жінки можуть розбиратися в математиці так само добре, як і чоловіки. Ці зміни заохочуватимуть жінок до опановування професій, де вимагається багато математики", — каже вона.

Фото: http://image.tsn.ua

За матеріалами: Українська правда_Життя

 



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!