Главная Новости Политика «Там орала дівчинонька воликом сивеньким»…
commentss НОВОСТИ Все новости

«Там орала дівчинонька воликом сивеньким»…

13 августа 2007, 15:28
Поделитесь публикацией:
«Там орала дівчинонька воликом сивеньким»…

Не всі учасники пікету від БЮТ під Центрвиборчкомом знають точно, навіщо вони сюди прийшли.

Блок Юлії Тимошенко продовжує пікетування Центральної виборчої комісії. Під будівлею ЦВК зібралося кілька тисяч людей із символікою БЮТ. Однак не всі точно знають, з якою метою.

– Стоїмо тут за Юлю, – пояснює чоловіку з прапором БЮТ жіночка у білій футболці з надписом "Вийду заміж за БЮТівця".

– А конкретніше?

– Ну, за справедливість…

В іншому кінці площі Лесі Українки говорить більш обізнана соратниця Тимошенко.

– Ми стоїмо за те, щоб Юлю включили у списки, – каже вона.

– Так наче ж включена… – сумнівається її подруга.

– Але ж там все одно якісь неполадки, то хай виправляють.

До розмови приєднується дідуган у чорній майці і білій кепці:

– Та хто там виправить, там одні дурники сидять.

Утім, дискусії про мету пікетування тут нечасті. Та і сам пікет поки що більше схожий на пікнік: БЮТівці сидять на тротуарі, обліпили бордюри, позвішували ноги у непрацюючий фонтан, лежать горілиць на зелених клумбах. Щойно кілька фургонів підвезли вареники у пластикових лотках і свіжі помідори, тому говорити про політику немає бажання. На голодний шлунок розумувати ніхто не хоче.

Ну, хіба що живий символ Майдану баба Параска та найактивніші з її однодумців. Невгамовна бабця зібрала біля себе чималий натовп:

– Я стоятиму тут доти, поки вони не вгамуються і не почнуть думати про простий народ! Хіба я не так кажу? Пенсію він підвищив…

Безладний гамір перед ЦВК посилюється з появою автобусу, що привіз питну воду. Біля нього відразу вишиковується спрагла черга "воїнів світла", але живильної рідини на всіх не вистачає.

– Я на Кіровоград уже давав, – сердиться спітнілий чолов’яга, висунувшись наполовину з вікна автобусу. – Не дам більше, і не просіть!

– Та це не Кіровоград, – заперечують йому з черги. – Це Рівне.

– Куди Рівне? Ви вже брали! – вибухають позаду прохача.

– Та не брали ми нічого…

Чолов’яга, врешті, висовує з вікна упаковку води і чиїсь руки рвучко хапають її. Кому дісталася вода – Кіровограду, Рівному чи, може, Кобелякам – у загальному гармидері не розібрати. Пити хочуть всі однаково – дарма, що на кепках написано: "Від сонця і Партії регіонів". Ці обереги на головах від регіоналів бережуть, певно, надійніше, аніж від спеки…

Ближче до обіду до ЦВК приїжджає заступник голови фракції БЮТ у парламенті минулого скликання Олег Білорус. З його допомогою мета пікетування набуває трохи чіткіших обрисів.

– Як ви знаєте, ЦВК відмовилася реєструвати наш виборчий список, – пояснює посеред тротуару Білорус журналістам і тим БЮТівцям, хто встиг помітити його приїзд. – Нам сказали внести у нього повні відомості про місце проживання – записати у ту графу не тільки місто, а й вулицю, номер будинку і квартири. Ми не бачимо в цьому сенсу, адже ці дані є в протоколах, в інших документах. Тому не будемо нічого виправляти – це вже справа принципу. Ми он подали в суд, якщо треба буде – будемо виходити на міжнародну спільноту, – каже він і демонстративно набирає номер на мобільному:

– Ало, як ти думаєш, може, варто ОБСЄ підключати? Варто? Ну, я тоді зараз зателефоную людям, нехай працюють…

Тим часом кількість пікетувальників повільно, але невпинно зростає – постійно під’їжджають соратники Тимошенко з регіонів. Під вечір, можливо, вже всі знатимуть, чого вони сюди приїхали – якщо, звісно, їм про це хтось скаже…



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!