Главная Новости Политика Київська влада краде автомобілі?
commentss НОВОСТИ Все новости

Київська влада краде автомобілі?

24 июля 2007, 11:22
Поделитесь публикацией:
Київська влада краде автомобілі?

Саме так можна розцінювати евакуацію автомобілів зі столичних вулиць. Незаконність примусового переміщення авто доведена у суді ще 6 березня нинішнього року.

Евакуатори на київських вулицях уже давно стали звичною картиною. Однак, незважаючи на всі запевнення міських чиновників про те, що таким чином влада бореться із заторами на дорогах, примусова евакуація неправильно припаркованих транспортних засобів – незаконна. Це у суді довів юрист адвокатської компанії "Солдатенко, Ситнюк і партнери" Євген Крук, про що й розповів "proUA".

– Евакуація транспортних засобів в Києві здійснюється на підставі пунктів 8.2. – 8.13 додатку 2 до рішення Київської міської ради від 26 вересня 2002 року №47/207 "Про встановлення Правил благоустрою території, паркування транспортних засобів, тиші в громадських місцях, торгівлі на ринках у м. Києві", – пояснює пан Крук. – У липні 2006 року я подав адміністративний позов до Шевченківського районного суду м. Києва про часткове скасування рішення Київської міської ради.

І 6 березня 2007 року Шевченківський районний суд частково задовольнив мій позов: пункти щодо застосування примусового переміщення транспортних засобів, водії яких порушили правила зупинки і стоянки, визнав незаконними та скасував.

Проте міська влада не збиралася здаватись і подала апеляцію. Хоча й запізнилася майже на тиждень зі строками оскарження.

– Постанова Шевченківського райсуду набрала чинності 20 березня 2007 року, – продовжує адвокат. – 22 березня про це написали Інтернет-видання та "паперові" газети, а 23 березня міська рада провела прес-конференцію, на якій пояснила, що постанова чинності не набрала, вона оскаржена, а слухання справи призначене на середину квітня 2007 року. Цього ж дня я отримав довідку за підписом заступника голови Шевченківського районного суду м. Києва про те, що по справі заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подані не були. Справа разом із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження була направлена в Апеляційний суд м. Києва лише 29 березня – цьому також є документальне підтвердження.

Втім, те, що міськрада спочатку каже, що подала апеляцію, а сама робить це лише через шість днів потому, – не головне. Суть у тому, що станом на сьогодні евакуатори на київських вулицях – незаконні, адже поки не розглянуто заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження, постанова від 6 березня 2007 року зберігає чинність й досі.

– 12 липня 2007 року мною отримано повідомлення Київського апеляційного адміністративного суду, де зазначено, що заява Київської міської ради про поновлення строку на апеляційне оскарження не розглядалась, – каже Крук. – Відтак постанова про скасування евакуаторів – чинна.

І що ж робити громадянину, чий автомобіль намагаються "примусово перемістити"? В ідеалі можна послатися на згадане рішення Шевченківського суду, але на практиці це не завжди діє. Тому ж таки Круку не вдалося "відбити" авто свого знайомого від евакуаторів:

– Я підійшов до працівника ДАІ, пред’явив йому посвідчення адвоката, а також належним чином завірену гербовою печаткою суду Постанову від 6 березня 2007 року, а також довідку про те, що постанова набрала чинності. ДАІшник сказав таке, цитую: "Це все фальшивка".

Тому, на думку Крука, залишається чекати, поки машину заберуть на штрафмайданчик:

– Більш імовірною виявляється подача відповідної позовної заяви до суду з підстав неправомірних дій КП "Київдорсервіс", який без правових на те підстав стягує кошти з власників автомобілів. Аналогічний позов з моєю участю на даний час розглядається в Солом’янському районному суді м. Києва. На даний час тільки починається слухання справи по суті. До винесення відповідного рішення сказати напевно нічого неможливо, проте правова позиція є правомірною та такою, що підлягає задоволенню, оскільки відповідні правила скасовані на момент евакуації.

Проблему незаконного паркування слід вирішувати – це очевидно. Але очевидно також і те, що треба це робити у законний спосіб. Тому proUA не закриває тему, натомість запрошує до обговорення міську владу та всіх зацікавлених.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!