Главная Новости Политика Соціалісти влаштують «судний день»
commentss НОВОСТИ Все новости

Соціалісти влаштують «судний день»

2 октября 2007, 17:46
Поделитесь публикацией:
Соціалісти влаштують «судний день»

СПУ готується до масового оскарження результатів виборів у судах.

Поки ЦВК рахує голоси і прогнозує, що соціалісти не проходять до парламенту, юридичний департамент Соцпартії готує позови до судів про оскарження результатів виборів.

У Центвиборчкомі не стали очікувати завершення результатів підрахунку голосів і напророчили соціалістам непопадання до парламенту. Як заявила журналістам заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, "дані, які надходять, а також виходячи з можливих результатів підтримки СПУ в тих регіонах, дані звідки ще не надійшли, дають можливість прогнозувати, що СПУ не подолає необхідний для проходження до парламенту 3-відсотковий бар’єр".

Натомість в СПУ офіційної позиції стосовно оскарження результатів виборів ще немає (бо немає поки, власне, офіційних результатів), однак підготовка до цього йде повним ходом.

– У нас є дані про фальсифікації, – сказала "proUA" прес-секретар СПУ Ірина Гаврилова. – Зараз працює юридичний департамент. Він опрацьовує всі ці дані, оскільки, наприклад, у Харкові були досить серйозні порушення. Зараз юристи всі ці документи розглядають і готують судові позови за ними.

Перша ластівка вже полетіла до суду у Черкаській області. Керівник Черкаського обласного штабу СПУ Олексій Малиновський заявив про те, що подав у суд позов на окружну комісію (ТВК №199) зі скаргою на бездіяльність місцевих "електоральних рахівників". Приводом для судового звернення стало невключення членами місцевої виборчої комісії до списків для голосування жителів кількох багатоповерхових будинків Черкас. За словами Малиновського, у результаті такого саботажу не змогли проголосувати майже 70 тисяч жителів мікрорайону.

Можливо, будуть судитися і на Сумщині. Як повідомив у коментарі для "proUA" перший секретар Сумського обкому СПУ Леонід Мордовець, юристи обласного штабу оформлюють ті порушення, які зафіксували на виборах в області".

На Кіровоградщині дещо інша ситуація: там збирають докупи всі документи про зафіксовані на виборах порушення, щоб передати їх до столиці. "Всі факти стосовно фальсифікацій і порушень ми відправляємо до Києва, – розповіли "proUA" у прес-службі першого секретаря Кіровоградського обкому СПУ Миколи Садового. – А там уже юристи розберуться, що з цим робити".

proUA спробував зв’язатися з кількома топ-керівниками СПУ, однак всі вони "у роз’їздах і переговорах". За нашими даними, о шостій вечора сьогодні розпочалося розширене засідання керівництва партії, на якому будуть розглянуті можливі варіанти оскарження результатів виборів у судах.

Між тим, про саму СПУ вирішили "подбати" у Службі безпеки України. На сьогоднішньому брифінгу в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко заявив про те, що його підлеглі зафіксували факт підкупу виборців на користь Соціалістичної партії в дільничній виборчій комісії міста Котовську Одеської області.

Цей текст вже готувався до публікації, коли надійшла новина: лідер СПУ Олександр Мороз заявив про необхідність в конкретних випадках порушень виборчого законодавства звертатися до судів, щоб діяти винятково в рамках, визначених законодавством…



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!