Главная Новости Политика Віталій Портніков: Будемо робити нову газету
commentss НОВОСТИ Все новости

Віталій Портніков: Будемо робити нову газету

9 октября 2007, 13:53
Поделитесь публикацией:
Віталій Портніков: Будемо робити нову газету

Екс-редактор "Газети 24" Віталій Портніков в коментарі для "proUA" розповів про причини свого звільнення і подальші плани.

Сьогодні стало відомо про те, що головний редактор "Газети 24" (входить до холдингу "Медіадім") Віталій Портніков вирішив звільнитися зі своєї посади. Причиною тому став тиск з боку інвестора – власника "Медіадому" і лідера Партії Зелених Володимира Костеріна.

Про причини звільнення і свої подальші плани пан Портніков розповів кореспонденту "proUA".

– В чому конкретно проявлявся тиск?

– Сама ідея, що представники інвестора стають членами редколегії, що суперечить законодавству, – це вже тиск. Сама ідея, яку я почув від інвестора вчора, що вони вирішують, що у редакції має бути запроваджена людина, яка буде представляти управляючу компанію і буде дивитися, що відбувається в редакції, чи ми, не дай боже, не надрукували матеріалів, які є неприємні інвестору, – це тиск. Я не кажу про випадки, коли пропонували друкувати якісь матеріали, пов’язані з діяльністю партії Зелених і таке інше. Я якраз вважав, що з такими випадками можна ефективно боротися на редакційному рівні. Як і будь-якими спробами надрукувати матеріали, які не відповідають якості і завданням видання. Але коли тиск починається на системному рівні, я вважаю, що редактор може відповідати, тому що він відповідає перш за все за репутацію видання і журналістів.

– Що думаєте робити далі?

– Будемо відновлювати такий проект. Будемо робити щоденну газету, проте будемо сподіватися, що убезпечимо себе від якихось політичних тисків. Будемо більше думати про юридичний бік, більш ретельно будемо думати про інвесторів, які не займаються якимись політичними проектами. Чесно кажучи, коли цей проект задумували, нам імпонувало, що цей інвестор не є діючим політиком. Ми не сприймали його зацікавлення в екологічній ідеї як реальну партійну зацікавленість, яка може стати на заваді діяльності колективу редакції.

– Колектив загалом підтримує Ваше рішення?

– Ми з цим колективом працювали, ми його створювали. Гадаю, у колективі розуміють, що відбувається навколо…

– То це буде вже інша газета…

– Так, інша. Я маю на увазі сутність проекту. Такий проект, як ви розумієте, не просто зробити в Україні. Тобто не з точки зору назви і сторінок газети, а з точки зору сутності.

– Ще не думали над назвою?

– Зараз подумаємо…

P.S. "proUA" готовий надати можливість висловитися Володимиру Костеріну.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!