Главная Новости Политика Українських даїшників час відправляти до Британії
commentss НОВОСТИ Все новости

Українських даїшників час відправляти до Британії

28 ноября 2007, 09:40
Поделитесь публикацией:
Українських даїшників час відправляти до Британії

Англійська дорожня поліція піддала обструкції міністра зі структури МВС. За порушення правил їзди.

Нещодавні спроби нашої міліції "прикрити" замміністра внутрішніх справ Сергія Попкова, чия іномарка "Тойота Авалон" на одному зі столичних переходів збила дівчину (відкрита травма черепа), спонукають до простого запитання: якщо ми так прагнемо до Європи, то як до провин високопосадовців ставляться у них на дорогах?

Трапилося так, що, перебуваючи днями в Англії, автор став свідком буденної для них, але фантастичної для нас події. Протягом цілого дня (2 листопада) весь англійський ефір (а наступного дня – і преса) обсмоктував випадок, коли за використання мобільного телефону під час їзди було оштрафовано міністра у справах імміграції, що входить до структури МВС (по їхньому "Home Office") Ліама Берна. До речі, що британський міністр він машину власноруч, без водія – по-своєму теж цікавий факт...

Це вже ввечері Берн публічно виправдовувався, що мав відповісти на важливий дзвінок із приводу депортації, коли був зупинений поліціантами. Ті ж, зі свого боку, навіть і не думали з ним панькатися: міністру одразу зробили 3 "дірки" в правах і вліпили штраф у 100 фунтів стерлінгів.

Але цим справа не завершилася. Оскільки міністр уже до того мав 3 штрафні очки за аналогічний проступок, зафіксований поліцією Бірмінгема цього літа, сумарні 6 "дірок" автоматично призвели до запису за правопорушення (criminal record), який зробила на нього британська поліція, як на особу, що потенційно небезпечна для інших водіїв.

Того ж дня радіо журналісти (а наступного – акули пера) "відвантажили" міністру по повній програмі, нагадавши, що саме він, відповідаючи кілька місяців тому в складі МВС за поліцію всієї країни(!), влаштовував численні кампанії за безпеку дорожнього руху і жорсткіші покарання "потенційних убивць" на дорогах. Іронія полягає в тім, що рік тому пан Берн особисто брав участь у парламентських слуханнях із вдосконалення правил дорожнього руху і доклав чималих зусиль до запровадження "дірок" саме за розмову по телефону "рукою" під час кермування авта. (Втім, дослідження свідчать, що ризик аварії зростає вчетверо незалежно від того, чи ви тримаєте мобілку рукою чи під час розмови ви в навушниках і обидві руки вільні).

До речі, коли влітку цього року пана Берна зупинили бірмінгемські поліцейські, він обіймав посаду… міністра в справах поліції (police minister)! До речі, згідно статистики, щодня британська поліція бачить, як близько 3% водіїв розмовляють по телефону, але виписує в середньому лише 50 штрафів щодня. Здавалося б, як легко було поліцейським сховатися за цією статистикою, "не помітивши" того дня міністра-лейбориста. Не сховалися.

Далі більше. Того ж дня в центрі Оксфорда за перевищення швидкості затримали… одного з місцевих поліцейських високопосадовців (штраф 100 фунтів). Цей пан одразу ж потрапив на зуб місцевим журналістам, бо намагався звалити провину на сина — мовляв, той був у цей час за кермом… Син, однак, не схотів "підставлятися" за батю і спростував цю вигадку. Відтак, того дня оксфордські радіостанції на всі лади обговорювали цю подію вкупі з "загальнонаціональним" проступком пана Берна.

Виглядає так, що для британських полісменів взяти за одне місце власних босів за порушення правил дорожнього руху – так само просто, як випити традиційну чашку чаю. Воістину "закон — один для всіх". На жаль, поки що – не в Україні…

Замість P.S. Днями мер Риму Вальтер Вельтроне звільнив керівника дорожньої поліції Джовані Катанзаро після того, як стало відомо, що останній припаркував свою машину в зоні, де паркування заборонене. До того ж, за повідомленням Reuters, італійські газети опублікували фото, на яких чітко видно, що пан Катанзаро почіпив під скло у салоні авто знак інваліда, що його свого часу було загублено 86-річною жінкою.

Рішення мера підтримала профспілка дорожніх регулювальників.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!