Главная Новости Политика Турчинов іде в мери Києва
commentss НОВОСТИ Все новости
10 апреля 2008, 21:49
Поделитесь публикацией:
Турчинов іде в мери Києва

Юлія Тимошенко віддала столиці свою праву руку. За церемонією жертвоприношення спостерігав кореспондент proUA.

Сьогоднішня міжпартійна конференція БЮТ в "Українському домі" виявилася формальним заходом. Делегати одностайно проголосували за всі питання порядку денного, а обговорення звелося до озвучення пропагандистських гасел. Кандидатом у мери Києва з подачі Юлії Тимошенко став її найближчий соратник Олександр Турчинов. Загалом до виборчого списку ввійшло 120 осіб.

За перебігом подій в "Українському домі" спостерігав кореспондент proUA.

– Звільніть прохід, тут зараз ітиме прем’єр, – невисокого зросту охоронець помалу відтісняє журналістів до крісел, на яких уже сидять делегати і гості конференції. – Он там, вище, є місця для преси, сідайте там. Не треба тут стояти.

У розчищений таким способом коридор проходить спиною вперед фотограф, невпинно клацаючи апаратом, за ним – Юлія Тимошенко. Зала щосили аплодує, а делегат за кілька метрів від кореспондента proUA спішно закриває сканворд, який до того розгадував. Тимошенко сідає у першому ряду і поправляє косу на голові.

За кілька хвилин формується президія, яку очолює Тимошенко. Лідерка БЮТ виступає першою.

– Ми зібралися в цьому залі з важливого приводу, – пояснює вона. – Це говорить про те, що наша спільна команда потужно йде до своєї головної мети: побачити Україну сильною, незалежною і заможною державою. А серце України – це Київ. Думаю, ми мусимо перш за все подякувати всім киянам за те, що вони підтримали нашу політичну команду на всіх можливих виборах. Коли ми бачимо, як десь у країні процвітає корупція, непорядок, то наша команда стає на захист людей і, як правило, перемагає.

Виступ Тимошенко триває сорок хвилин. Цікаво було б порахувати, скільки разів за цей час вона вживає слово "команда". Вочевидь, таке звертання до соратників має на меті згуртувати їх в єдине ціле.

– Ми маємо привести в Київ нову, професійну, динамічну, не корумповану команду, – поступово переходить до головного Юлія Володимирівна. – Ми думали про те, кого запропонувати киянам на посаду мера. По-перше, ця людина має бути найвищої порядності, яку тільки можна собі уявити. Щоб вона мала честь такого рівня, який не дозволить відійти ні на крок від саме тих моральних шляхів, якими намагається йти наша команда. Ми хотіли, щоб ця людина була досвідченим економістом і господарником, щоб вона мала бездоганні організаційні здібності, була активною, прагматичною, і щоб ми мали змогу взяти повну відповідальність за цього кандидата в мери, не сумніваючись, що нашу команду в якийсь момент підведуть.

Пастор Євангельско-баптистської церкви (приход по вул. Мічурина, 64) Александр Турчинов перекладає папери на столі президії. Можливо, промова Тимошенко його дещо збентежила. Голова уряду тим часом продовжує сипати компліментами на його адресу, не кажучи, втім, конкретно, про кого вона говорить.

– Тому я б хотіла до уваги киян і всієї країни представити кандидатуру Олександра Валентиновича Турчинова, – нарешті оголошує давно вже відоме всім прізвище потенційного мера столиці Тимошенко і розчулено додає:

– Наша команда віддає Києву найкраще, що у нас є.

Турчинов на мить відривається від паперів і кілька разів вклоняється, а Тимошенко й далі розхвалює свого найближчого соратника, не забуваючи критикувати опонентів. Назвавши Леоніда Черновецького "напівживою істотою", лідерка БЮТ "зриває" аплодисменти. Що ж стосується ще одного кандидата в мери, Віталія Кличка, то Тимошенко наголошує на відсутності в нього досвіду управлінця. Мовляв, наша команда дуже поважає Кличка-боксера, але не впевнена у силі Кличка-політика.

Процедура голосування перетворюється на просту формальність. Зала одностайно підтримує кандидатуру Турчинова і затверджує виборчий список. У першу п’ятірку потрапляють Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Микола Томенко, Олександр Зінченко та Анатолій Хостікоєв. "Обговорення" кандидатури на посаду мера та виборчого списку займає кілька хвилин.

Пізніше, на брифінгу, Олександр Турчинов пояснює:

– Я довго думав, перш ніж приймати пропозицію балотуватися на мера Києва. Повірте, якби я знав кращу кандидатуру, то зміг би переконати своїх колег її підтримати. Однак на сьогодні кращої кандидатури, ніж моя, немає.

– А яку посаду ви запропонуєте Віталію Кличку, якщо виграєте вибори?

– Кличко у мерії міг би відповідати за фізкультуру і спорт та підготовку до Євро-2012, – каже Турчинов…



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!