Главная Новости Политика Чи може бути народ мудрішим від Балоги і Кислинського?
commentss НОВОСТИ Все новости

Чи може бути народ мудрішим від Балоги і Кислинського?

8 сентября 2008, 16:42
Поделитесь публикацией:
Чи може бути народ мудрішим від Балоги і Кислинського?

На відміну від радників Президента, українці вважають, що коаліцію розвалив саме Ющенко

Ситуація у стані Президента все більше нагадує древній анекдот про поїздку міністра АПК на зустріч однокласників. Варто згадати.

Наприкінці застілля розчулений міністр запитав комбайнерів-трактористів, що би він міг зробити для рідного села? Ті, запевнивши, що нічого їм не бракує, попросили земляка лиш про одне: аби на пляшках з горілкою завжди робили хвостики для відкривання, бо якщо без них, то дуже карябаються зуби (хто жив в СРСР – той згадає).

За кілька днів міністр, витягнувши з сейфу пляшку, відкрутив корок і задумливо пробурмотів: "І на фіга тут хвостик?".

"Проблема хвостика" переслідує українську еліту повсякчас і віддавна. Для того, аби зрозуміти "що думає народ?" наймаються політтехнологи, і піарники, аналітичні центри і просто добрі знайомі. Це пожирає відповідну кількість грошей. Яких за замовчуванням — шкода.

Тому час від часу в голові української "еліти" народжується не надто скромне, але цілком прогнозоване: "Я сам знаю, що думає народ".

З останнього. Заступник Балоги Андрій Кислинський: "Сьогоднішні заяви Юлії Тимошенко… свідчать про те, що громадськість і країна не підтримують той сценарій, який Прем’єр зобов’язалася Кремлю виконувати щохвилини".

Це ще не фраза "короля-сонця" з його сакраментальним: "Держава – це я". Але вже чоловік став на правильний шлях.

Варто зауважити, що журналісти нашого видання час від часу теж ловлять себе на думці про те, що "далекі вони від народу". Однак вчасно отямлюються. Востаннє подібне отямлення завітало до нас саме зараз. Ми вирішили дізнатись, як відреагували українці на розвал коаліції, а конкретніше: хто в цьому винен?

Зрозуміло, що це не соціологічне дослідження. Ми опитали лише 19 людей. Щоправда, з різних областей: Харків-Луганськ-Донецьк-Львів- Тернопіль-Суми. Опитували лише тих, хто не має жодного стосунку до журналістики чи політології.

Відповіді виявились такі:

1 — винна Тимошенко

2 — Винні обоє

16 — Ющенко-Балога

Найпоказовіші відповіді:

Тернопіль (працівник освіти): Я думаю, що оба. В них обох свої інтереси, і кожен не знає що хоче. Але найбільше НУНС. бо там Балога керує Ющенком .

Взагалі в мене таке враження складається, що Ющенко останнім часом там не керує. А керує його адміністрація. Він же був непоганий мужик, а ті його так підставляють.

Луганськ (пенсіонерка) : Возможно, виноваты какие-то серые кардиналы, о которых мало, кто знает, но они свое дело делают. Но и неумная политика Ющенко играет роль, хитрость и коварство Тимошенко и откровенная "зрада" регионалов, которые сдали свои позиции.

Харків (підприємець): Виноват Ющенко, деньги и власть портят людей и они начинают сходить с ума...

Харків (лікар): Виноваты Ющенко и Тимошенко, но больше Президент

Донецьк (домогосподарка): винен НУНС. Балога і НУНС роблять все, щоб Тимошенко не витримала пресингу

Коли в нашу редакцію наприкінці опитування завітав один відомий журналіст і попросив показати "що вийшло в цифрах", то в нього вилізли на очі лоба. Усього його інтелекту вистачило на одну лиш фразу: "нічого собі Vox populi!!!".

Тим не менше нічого дивного. Достатньо глянути на те, що сталось неупередженим оком. Ющенко звинуватив Тимошенко у тому, що вона за лаштунками домовилась про дружбу з "Регіонами". Тому довелося виходити з коаліції.

А тепер поставте себе на місце тернопільського працівника освіти. За лаштунками Ради він ніколи не був. І не тільки з Тимошенко, а навіть і з Клюєвим. Про те, що там твориться ЗМІ не повідомляють. Бо одні телеканали давно перейшли в "жовтий режим", а інші, які мали би розповісти – в силу своєї профнездатності взагалі нічого не можуть переказати.

І от доки, за міфічними ( в образі пересічного спостерігача) лаштунками, можливо, щось скоїлось, Ющенко робить абсолютно реальний крок: виходить із коаліції.

Після того, як все сталось, Секретаріат Президента нарешті почав розповідати, навіщо він це зробив. Однак, так виглядає, що ці його потуги наткнуться на глуху стіну непорозуміння. Принаймні з двох причин.

По-перше, СП так часто і невмотивовано критикував Тимошенко, що на його заяви вже перестали звертати увагу. Ефект "вовків і чабана".

По-друге, потреба еліти залишити власний народ в тупому стані, зіграла злий жарт. Бо як тепер пояснити народу, чим один Закон про Кабмін відрізняється від іншого?

А про те, що імпічмент Президенту – це погано, постмайданному суспільству говорити взагалі протипоказано.

Отож, крок Ющенка став пасткою для нього самого. Подібне сталось і з Саакашвілі. Одні за лаштунками витворяли Бог знає що, а напав саме він.

Зрозуміло, що ніхто особливо не прораховував реакцію власного народу. Бо "імператори не прислухаються до думки, вони її формують". Однак, це стосується, як правило, освіченої монархії. Ключове слово – "освічена".

Що ж до наших реалій, то істерична поведінка СП неймовірно допомогла всім БЮТівцям. Тепер на зустрічі з виборцями їм не потрібно виправдовуватись. Варто сказати лиш сакральне: "Не виноватая я. Он сам пришел".



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!