Главная Новости Политика Черновецький начитався Леона Фейхтвангера
commentss НОВОСТИ Все новости

Черновецький начитався Леона Фейхтвангера

14 января 2009, 10:55
Поделитесь публикацией:
Черновецький начитався Леона Фейхтвангера

Мер Києва діє так, ніби "Успіх" — це його настольна книга.

У своєму романі "Успіх" Леон Фейхтвангер дав рецепт як зробити так, щоб люди були Вам глибоко вдячні. Письменник пропонував першим кроком зменшити найманому працівникові зарплатню, а потім збільшити робочий день. Через деякий час треба ще раз зменшити зарплатню. І нарешті ще через деякий час трошечки зменшити робочий день і ледь-ледь збільшити оплату праці. Після цього третього етапу люди будуть Вам цілувати руки і говоритимуть, що саме Ви є їхнім благодійником.

Чи знає про існування цього роману мер Києва Леонід Черновецький можна лише здогадуватися. Але діє він так ніби "Успіх" — це його настольна книга.

Три місяці всім нам розповідали про те, що без підвищення плати на проїзд до 2 гривень столичний метрополітен помре. Три місяці нам розповідали, як багаті вчителі, лікарі і всі ті, хто не має власного автомобіля платитимуть за знедолених пенсіонерів, і на столичній землі всім стане від цього добре. Але пройшов новий рік і Леонід Михайлович, зіславшись на Бога, повідомив, що тепер проїзд в підземці дешевшає на 30 копійок.

Можна навіть не сумніватися, що згідно з теорією Леона Фейхтвангера люди вважатимуть Черновецького благодійником. Особливо, коли він ще на кілька копійок знизить тарифи на гарячу та холодну воду. І головне, що метрополітенівці, які так щиро і самовіддано "стояли на смерть" перед стінами міськради чогось мовчать, наче в рот води набрали. Тому хотілося б почути керівника підземки, який би чесно сказав, коли він нам всім брехав – перед новим роком, коли говорив, що 2 гривні – це мінімальна ціна для метро, чи тепер, коли він змирився із ціною 1,7 грн. До речі можна тільки уявити, як виростуть черги в касах метрополітена, бо давати здачу буде набагато складніше і довше.

Людська пам’ять неймовірно коротка. Це, як ніхто інший, знає мер столиці. Тому що метрополітенівський трюк він уже одного разу провернув. Два роки тому він говорив, що тарифи на комунальні послуги треба підняти, як мінімум, в три рази і тоді вони будуть економічно обґрунтованими. Після місяця обсмоктування цієї теми в пресі, "охів" та "ахів" політиків всіх рівнів та мастей мер столиці підняв тарифи всього на 30-40%, і народ тоді говорив, який мер Києва молодець, що не допустив скачка цін в три рази.

Зараз із тарифами на транспорт він зробив те ж саме. І можна не сумніватися, що він і далі буде це робити. Черновецький не може більше обдаровувати всіх і вся продпайками і грошовими подачками. Але він може і буде обдаровувати всіх пільгами. І ще він проводитиме політику скидок, а ля супермаркети кінця 90-х. Тоді, абсолютна більшість рітейлерів перед сезоном скидок піднімали відпускні ціни і скидка всіх нас повертала практично до старої ціни. Отож в ідеалі для мера треба було б ввести схему при якій кожний мешканець столиці мав би хоча б одну пільгу, подаровану мером.

І останнє. Божественне провидіння столичного метрополітену має іще один мирський аспект. Черновецький відчув наближення виборів. А цей факт як ніщо інше в світі спонукає мера столиці робити "добрі справи".



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!