Главная Новости Политика «Свобода» вже підігрує Попову
commentss НОВОСТИ Все новости

«Свобода» вже підігрує Попову

У щоб не перетворилося святкування дня УПА в Києві, Попов за це відповідальності не нестиме

12 октября 2011, 12:00
Поделитесь публикацией:
«Свобода» вже підігрує Попову

На 14 жовтня – релігійне свято Покрови та водночас день створення УПА – в Києві готується чергове політичне шоу, яке покликане лише продемонструвати радикальність націоналістів та комуністів. Утім, міська влада має залишитися осторонь цього дійства. Так, ВО "Свобода" вже заявила, що святкування 64-річниці створення УПА відзначить "Маршем слави УПА" по Хрещатику та концертом на Михайлівській площі. Про це повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, який уточнив, що "Свобода" подала відповідне звернення до київської влади. Марш планують розпочати о 16 годині біля пам´ятника Шевченку біля Червоного корпусу університету та пройтись Хрещатиком до Михайлівської площі. А там, на 18 годину заплановано проведення святкового концерту за участю відомих українських гуртів. 

Однак, столична влада, в свою чергу, погодилася поки що на святкову частину акції. 3 жовтня голова КМДА Олександр Попов видав розпорядження яким наказав "підтримати ініціативу ВО "Свобода" щодо проведення масового заходу з 18.00 до 22.00 14 жовтня 2011 року на Михайлівській площі". Відповідно, ГУ МВС України в Києві зобов’язано забезпечити охорону громадського порядку, а МНС  — організувати заходи безпеки під час проведення заходу. І все. Тобто виглядає так, що заявки на "марш Хрещатиком" не було.

Утім, в "Свободі" наполягають, що просили дозвілу й на марш, але "політична складова акції поки що залишається неузгодженою".  За словами радника голови ВО "Свобода" Юрія Міхальчишина, "для нас це не новина, тому що навіть за часів помаранчевої п’ятирічки органи влади нам жодного разу так і не дозволили пройтися по центральній вулиці нашої столиці – по Хрещатику. І для нас вже не є сюрпризом рішення судів, які штампуються вночі з 13 на 14 жовтня, для нас не є новиною "политический беспредел", коли починають заважати встановлювати сцену, яку всі дозволили, але яка комусь все одно заважає. Тому ми звикли до таких форс-мажорів і готові до того, що все вирішується в останній момент. Але так чи інакше свято відбудеться за будь-якої "погоди", — заявив "свободівець".  

Навряд чи кого здивує, що й комуністи вирішили активізуватися на свято, яке немає до них жодного відношення і вже оголосили 14 жовтня "Днем єдиних антифашистських дій" і заявили, що не пустять "свободівців" на Хрещатик. Хоча, як стало відомо порталу "Київ. Коментарі", КПУ поки що не давали заявки на проведення будь-якої акції в центрі столиці 14 жовтня і, відповідно, не мають на неї дозволу.

Ситуація з протистоянням націоналістів та комуністів 14 жовтня в Києві вже стає "доброю" традицією, щоправда, минулого року в день Покрови особливих сутичок не було, бо "свободівці" просто не пішли через Хрещатик. Як складеться ситуація цього року сказати, на разі, складно. Можливі кілька варіантів, однак, усі вони відбудуться за неофіційної згоди влади. Перший – як й минулого року комуністів пустять "боротися з фашистами" на Хрещатику, а "свободівці" підуть в обхід Володимирської, тим самим засвідчивши протест (адже, марш їм ніхто поки не дозволяв), а не нарвуться на бійку. В такій ситуацію і КПУ, і "Свобода" помірно продемонструють своїм виборцям своє радикальне "кредо", а міська влада може похизуватися у позі мудрого "арбітра". Другий сценарій "а-ля 9 травня у Львові" – "Свобода" таки піде Хрещатиком, де, якщо не зустрінеться з комуністами, то точно нарветься на правоохоронців і тоді свій протест зможе задекларувати "радикальніше". В цій ситуації міська влада і голова КМДА Олександр Попов все-одно залишаться осторонь, оскільки вони начебто наскільки могли пішли на зустріч "свободівцям", але ті виявилися невдячними та не розумними. Що стосується негативних емоцій "свободівського" електорату, то він буде скерований насамперед на міліцію та комуністів.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Світлана Бакумовець
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!