Главная Новости Политика Володимир Кличко: Чагаєв небезпечний не вірусами, а ударами з лівої
commentss НОВОСТИ Все новости

Володимир Кличко: Чагаєв небезпечний не вірусами, а ударами з лівої

19 июня 2009, 16:09
Поделитесь публикацией:
Володимир Кличко: Чагаєв небезпечний не вірусами, а ударами з лівої

20 червня на стадіоні клубу "Шальке-04" Володимир Кличко проведе бій з непереможним узбецьким лівшею Русланом Чагаєвим. На кону двобою — відразу п’ять чемпіонських поясів

Цей бій український чемпіон світу за версіями IBF, WBO і IBO мав провести проти колишнього абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі британця Девіда Хея. Перейшовши в суперважку вагу, Хей розгорнув активну піар-кампанію, підігріваючи інтерес публіки до своєї персони. Боксер робив гучні заяви про те, що він має намір очистити суперважкий дивізіон від нудних братів. А кульмінацією вибриків британця стала його фотосесія з муляжем відрубаної голови Володимира Кличка.

З огляду на популярність Хея у світі й прагнучи "по-пацанськи" розрахуватися з ним за його поведінку, команда Кличків уклала контракт на бій, який вирішили провести на відкритому стадіоні. Спочатку планували знаменитий Вемблі в Лондоні, але не підійшов запропонований англійцями розклад. Остаточним варіантом став 60-тисячний стадіон Veltins Arena у німецькому місті Гельзенкірхене, на якому грає популярний клуб бундесліги "Шальке-04". Володимир Кличко приступив до підготовки бою в Австрії, а Девід Хей — на Кіпрі.

Однак за два з половиною тижні до бою Хей отримав на тренуванні травму спини й відмовився від двобою. Команда Кличків оперативно вирішила не скасовувати призначений на 20 червня боксерський вечір, на який уже розпродали всі 60 тис. квитків за ціною від 24 до 49 євро, і знайти Хею заміну. До Володимира Кличка вишикувалася черга з важковаговиків, що бажали поборотися зі знаменитим українцем. Але потрібна була гідна кандидатура з топ-боксерів, цікавих для публіки.

І тут, як на замовлення, відмінили титульний бій WBA між чемпіоном світу за цією версією Миколою Валуєвим і "тимчасово бездіяльним чемпіоном" (champion in recess) Русланом Чагаєвим, призначений на 30 травня.

Непереможний узбецький лівша, 30-літній Чагаєв на прізвисько Білий Тайсон, і стане супротивником Володимира у рингу. Руслан виступає за німецьку промоутерську компанію Universum Box Promotion. За іронією долі, саме в цій компанії з Гамбурга починалася у свій час професійна кар’єра братів Кличків.

Ставкою в бою Кличко — Чагаєв будуть відразу п’ять чемпіонських поясів. Крім трьох поясів українця і пояса Чагаєва за версією WBA свій почесний пояс чемпіона обіцяє переможцеві найбільш авторитетне боксерське видання у світі — американський журнал The Ring. Але крім заповітних поясів, стимулом для боксерів, звісно ж, будуть чималі призові. Ця сума є комерційною таємницею. Але про кількість нулів у ній неважко догадатися. Варто згадати, що за бій з американцем Тоні Томпсоном Володимир Кличко отримав 8 млн. євро, а Руслан Чагаєв за бій з Миколою Валуєвим отримав би 1,3 млн. євро.


Перед боєм Володимир Кличко дав ексклюзивне інтерв’ю "Weekly.ua".

Вас дуже засмутила відмова Девіда Хея від бою?

В.К. Безперечно, було дуже неприємно. Адже була величезна підготовча робота до цього бою — і під час тренувань, і в плані організації бою. Та і якщо бути до кінця чесним, дуже хотілося саме Хею накрутити... вуха в рингу за все те, що він наговорив про братів Кличків. Але в боксі, як і в житті, усяке трапляється.

Чому ваша команда вирішила не скасовувати боксерський вечір, а шукати заміну Хею?

В.К. Тут однаково важливі були ділові моменти — на стадіон продали 60 тис. квитків, призначили телетрансляції, продали рекламу плюс повага до публіки. Люди розкупили квитки давно й хотіли побачити в рингу гарний бій за участю відомих боксерів. Та й при всіх організаційних труднощах знайти гідну заміну Хею було реально — занадто привабливим для багатьох боксерів є Володимир Кличко з його трьома чемпіонськими поясами.

А кого ви самі хотіли б бачити в рингу замість Хея?

В.К. Кращими варіантами були учасники чемпіонського бою WBA, що не відбувся, Микола Валуєв і Руслан Чагаєв, а також найближчі до мене в рейтингу IBF Олександр Повєткін та американець Кріс Арреола. Ми провели переговори з усіма. Валуєв та Арреола захотіли час на підготовку, Повєткін — час для роздумів. А от команда Чагаєва відреагувала оперативно й конструктивно. А крім усього іншого, чемпіон світу, по-моєму, не має права на особисті переваги, він повинен виходити проти будь-якого суперника й перемагати його. Звісно, якщо я готувався до Хея — невеликого й швидкого суперника, зручніше був би такий варіант, при якому мені не довелося б різко змінювати підготовку за час, що залишився. Адже Чагаєв — лівша, і мені зараз довелося запросити інших спаринг-партнерів. А Русланові, до речі, не доведеться вносити особливі корективи у свою підготовку. Адже він настроювався на великого суперника, а я саме великий, хоч і не настільки, як Валуєв.

Не боїтеся заразитися гепатитом у бою з Чагаєвим? Адже його бій з Валуєвим відмінили саме тому, що узбецький боксер кілька років тому перехворів гепатитом B і, кажуть, дотепер є вірусоносієм.

В.К. Я вже про це говорив після скасування його бою з Валуєвим у Хельсінкі. Усе це мені здається фарсом і якимись закулісними інтригами. Жодної небезпеки зараження немає. Я готовий зробити необхідні профілактичні щеплення, якщо лікарі вважатимуть за необхідне. Чагаєв небезпечний не вірусами, а ударами лівою. Утім, лівші мене не хвилюють, у своїх недавніх боях я побив двох дуже небезпечних шульг — росіянина Султана Ібрагімова й Тоні Томпсона. Сподіваюся, з Чагаєвим буде той же результат.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!