Главная Новости Политика Папієв злякався «православної» анонімки
commentss НОВОСТИ Все новости

Папієв злякався «православної» анонімки

8 сентября 2010, 15:30
Поделитесь публикацией:
Папієв злякався «православної» анонімки

Кланова боротьба в середовищі буковинських "регіоналів" вилилася в анонімний лист до Віктора Януковича від православних Буковини, які скаржаться на утиски з боку влади

Перед вихідними в у місцевому інтернеті з’явився анонімний "Відкритий лист мешканців Герцаївського району до Президента Віктора Януковича". Невідомі "борці за віру" з цього району, звернулися до Віктора Федоровича "в поисках правды и защиты от произвола местных властей и милицейских чинов". У листі описуються, як "люди, которые должны быть олицетворением власти и соблюдения закона, позволяют себе оскорблять священнослужителей, отбирать кусок хлеба у сирот и немощных" (цитуємо мовою оригіналу- Ред).

Діючого губернатора Михайла Папієва звинуватили не лише у тому, що він в серпні "на личностном уровне оскорбил настоятеля Банченского Свято-Вознесенского монастыря УПЦ МП, архимандрита Михаила Лонгина Жара", а й руками свого "опрічніка" — керівника обласного УМВС Миколи Харабари "изъял у монастыря документы на землю" та "учинил допрос монашкам". Усе це – щедро прикрашене "іконно-православними" фразами про "светлого человека", який "делал всё от себя возможное, чтобы Вы, Виктор Федорович, получили победу на президентских выборах и в 2004, и в 2010 году". Нагадаємо, що Банченський Свято-Вознесенський монастир є одним з найбільш відвідуваних Януковичем святих місць.

Не дивно, що після цього губернатор Михайло Папієв скликав представників ЗМІ для розвінчання підступних анонімників. Для цього навіть посунули традиційну понеділкову прес-конференцію в ОДА, а для "яскравості" запросили усіх фігурантів "пасквіля". Вкупі з головою облдержадміністрації про вічну взаємну приязнь заявили і головний міліціонер Буковини Микола Харабара, і отець Лонгин. Однак, короткий (журналістам не дали можливості поставити запитань) і яскравий триголосий спіч не дав головної відповіді, а хто ж писав лист і чи потрапив він до Президента. Не пояснив чітко Папієв і "звідки ростуть ноги" листа, котрий він назвав "заздалегідь спланованою фальшивкою і провокацією", якою намагається розсварити монолітну владну команду. Зате Папієв суворо нагадав журналістам про відповідальність за достовірність інформації.

Найперше, що можна припустити – лист став результатом підривної роботи "злісної опозиції", яка у такий спосіб хоче понизити рейтинг ПР. Однак не менш вірогідною версією виглядає, що анонімка плід внутрішньої боротьби в буковинській ПР. Адже як не намагається Партія регіонів закріпити міф про свою монолітність, розмови про утиски старих партійців лунають усе частіше. Нагадаємо, що Михайло Папієв колишній "есдек" і не був жодним чином пов’язаний з буковинськими "регіоналами", але тепер є прямою креатурою Януковича. Папієв разом з губернаторством отримав і крісло головного босса буковинських "біло-голубих". Разом з Папієвим у владу прийшли або його особисті креатури з Києва, як, наприклад, перший віце-губернатор Георгій Галиць, або люди, які працювали с "есдеківським" губернатором Михайлом Романівим, як от ще один віце-губернатор Михайло Гайничеру.

Що стосується таких провідних "старорегіоналів", як екс-голова облорганізації ПР Микола Романюк та голова правління ВАТ "Чернівецький цегельний завод № 3" Василь Ватаманюк, то їх фактично усунули від місцевих справ – перший отримав мандат нардепа, а другий лише посаду партійного зама Папієва. Нагадаємо, що Романюк перед призначенням Папієва дуже схвально відгукувався про "помаранчевого" губернатора Володимира Куліша, який є представником групи Льовочкіна-Фірташа. Крім того, Романюк фактично висловився за перепризначення Куліша головою облдержадміністрації. Крім того, слід нагадати, що певні підстави бути не задоволеним може мати і ще один давній "регіонал" нардеп Іван Попеску, який є представником румунської нацменшини і тісно пов’язаний з тим самим Герцаївським районом. І якщо раніше "старорегіонали" тихо нарікали на кадрову політику Папієва, то тепер вони вже мають "воювати" за свої квоти в списках на місцеві вибори. І підірвати вплив Папієва виглядає для них життєво необхідним.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!