Главная Новости Политика Попову дали п’ять мільярдів на вибори
commentss НОВОСТИ Все новости

Попову дали п’ять мільярдів на вибори

Із бюджету Києва до держскарбниці вперше не вилучили нічого. Все задля того, щоб переміг Попов

10 января 2012, 00:25
Поделитесь публикацией:
Попову дали п’ять мільярдів на вибори

Новий штаб Попова

Поки країна відпочивала на новорічні свята, по суті, була оформлена вертикаль передвиборчого штабу Олександра Попова. За інформацією "Коментарів", виборчою кампанією в столиці займатимуться люди з команди Юрія Левенця. Номінальним керівником технологічного штабу став Віктор Котигоренко, а його заступниками — Віктор Войналович і Орест Сохар. Хоча можна не сумніватися, що реальним керівником буде сам Левенець. Проте публічним штабом продовжує керувати, нардеп Валерій Борисов. Але Валерій Дмитрович хоч і добре знається на столичній економіці й інвестиціях з часів, коли ходив у заступниках в Сан Санича Омельченка, але, по-перше, до політтехнологій це дуже далеко, по-друге, сам Борисов балотуватиметься по округу на Троєщині, що вимагатиме багато часу й енергії, і, по-третє, він має "помаранчеве" минуле, — двічі обирався нардепом від "Нашої України" з якої і втік до фракції Партії регіонів. А коли мова зайшла про взяття такої надважливої політичної висоти, як влада у столиці, на Банковій вирішили довіритися тим, із ким працюють давно і плідно.

Власне, про "Заслуженого діяча науки і техніки" Левенця та його команду писалося багато і неоднозначно, бо в Україні політтехнологи не люблять особливо поширюватися про себе і особливо про своїх замовників. Отже, відомо, що він уперше "засвітився" як політконсультант колишнього "директора парламенту" Олександра Волкова з яким і прийшов до президента Леоніда Кучми. У 1999 році його ім’я називалося серед технологів переможної президентської кампанії Кучми, у 2000 – серед розробників всеукраїнського конституційного референдуму, у 2004 – серед консультантів тіньового штабу Віктора Януковича. Після приходу до влади "помаранчевих" команда політтехнологів, що здавна об’єдналися під дахом Інституту політичних і етнонаціональних досліджень, також не лишилася без справ. Зокрема, за чутками, вона займалися розкруткою політпроекту "Єдиний Центр", а також допомагала добрим словом багатьом іншим політикам від влади. Що ж стосується взаємин із нинішнім главою АП Сергієм Льовочкіним, то, на думку експертів, саме Левенець міг бути тією фігурою, яка порадила Сергієві Володимировичу як правильно і не без зиску для себе обгородити Януковича "золотим парканом". А також як "захопити" Київ через зміни до закону про столицю. Та як убезпечити свого кандидата від зазіхань з боку опонентів і політичних соратників. Приміром, зіткнути лобами опозиціонерів чи виставити проти Попова свого "опозиціонера".

Навіщо Бондарчуку Київ

Так, по всьому Києву з’явилися білборди з яких до киян звертається колишній керівник "Укрспецекспорту", а нині голова виконкому партії "Наша Україна" Сергій Бондарчук. Він також планує балотуватися у міські голови. А на парламентських виборах – по округу на Троєщині (тобто, може зійтися з Борисовим). Нині у Києві цього пана навряд чи знають, проте в разі необхідності його можна гарно розкрутити. Оскільки, і сам Бондарчук цього не заперечує, він давно товаришує з Льовочкіним (в одному зі своїх інтерв’ю пан Бондарчук говорив, що інколи вони з Льовочкіним грають у карти). Крім того, під керівництвом Льовочкіна головним по протоколу й церемоніалу в АП працює Юрій Ладний, якого називають родичем Бондарчука. Як стало відомо "Коментарям", під час київських виборів спробують обкатати політехнологію, коли проти кандидатів від влади на округах будуть виставляти "своїх" опозиціонерів, яким дозволять критикувати владу, а заодно зобов’яжуть "бруднити" колег по опозиції. Власне, тут не йде мова саме про Бондарчука. На виборах у Києві ж бо за булаву боротиметься десятка зо два "градоначальників". Із них 98% — традиційно технічні кандидати від влади...      

Мажоритарники заплатять за Попова 

Не солодко буде і тим, хто заради омріяного мандата з недоторканістю, "продали душу й тіло" Банковій. За інформацією "Коментарів", із затверджених владних кандидатів на столичні мажоритарні округи, чиї прізвища були засвічені в низці ЗМІ, було взято обіцянку не вести власну передвиборчу кампанію доти, доки вони як слід не проявлять себе на виборах столичного голови. Якщо ж дадуть маху – з лавки запасних замість них враз вискочить якийсь черговий "чортик". А ще, начебто, з них взяли не лише обіцянку, але й певну платню за мандат. Простіше кажучи, саме затверджені мажоритарники оплатять всю кампанію Попова зі своєї власної кишені.

Бюджет для улюблених бабусь

У липні київські бабусі оберуть мером столиці Олександра Попова. Так само, як у 2006 та 2008 рр. бабусі обрали Леоніда Черновецького, влітку 2012 ті ж самі пенсіонери оберуть "регіонала" Попова. Мережа "улюблених бабусь" Черновецького, як вже неодноразово писали "Коментарі", під керівництвом колишньої співголови фракції "космічного" мера Алли Шлапак працює на нинішнього главу міської адміністрації. Всі фінансові прорахунки столичного керівництва покриваються за рахунок держбюджета (і дороги, і метро і стадіон і т.д.). А цього року Кабмін виявив атракціон небувалої щедрості. Так, якщо в минулі роки зі столичного бюджету до держскарбниці завжди вилучалися досить значні суми (приміром, у 2010 році за Черновецького у Києва забрали 6 млрд. 400 млн. грн.), то цьогорічний київський бюджет, по суті, дає Попову можливість вести передвиборчу кампанію під девізом "Він — працює" (забирають всього кілька мільйонів гривень – на порядок менше ніж із Донецька). Зокрема, згідно з додатком №6 до закону про бюджет на 2012 рік (міжбюджетні трансферти), цього року Києву залишили трохи більше 5 млрд. грн. Тобто, якщо комусь щось залишили, у когось щось забрали. Тому можна припустити, що на перемогу владного кандидата в столиці працюватимуть ті регіони, у яких таки щось відібрали...



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Василь Ємельянов
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!