Главная Новости Политика Ющенко обещает, что государство не забудет своих защитников
commentss НОВОСТИ Все новости

Ющенко обещает, что государство не забудет своих защитников

11 апреля 2005, 11:38
Поделитесь публикацией:
Ющенко обещает, что государство не забудет своих защитников

Президент Виктор Ющенко заявляет, что новая власть сделает все, чтобы обеспечить ветеранам войны достойная жизнь. Об этом говорится в обращении Президента к украинскому народу по случаю Всемирного дня освобождения узников фашистских лагерей, сообщили "proUA" в пресс-службе главы государства.

Передаем текст обращения полностью:

„Сьогодні, у день визволення в’язнів фашистських таборів, Україна разом з усім світом низько вклоняється людям, що пройшли через фашистське пекло. Ми віддаємо данину скорботної пам’яті мільйонам мучеників, для яких нацистські концтабори стали дорогою в небуття.

Людський розум відмовляється вірити в істинний масштаб злочину проти людства, скоєного на фабриках смерті. Яка мати могла породити тих, хто в нелюдських умовах таборів і гетто утримував вісімнадцять мільйонів чоловік, одинадцять з яких по звірячому було вбито. У цей день давайте ще раз пом’янемо їх безневинно загублені душі.

Серед жертв концтаборів – сотні і сотні тисяч українців. Там був і мій батько. Разом з усіма йому довелось до дна випити гірку солдатську чашу – кровопролитні бої, полон, концтабірний жах. Батько навчив мене повазі до кожного, хто виніс випробування війни. Ця наука — свята для мене і для моїх дітей. Вона має бути святою для всіх українців!

Ми не можемо не згадати про трагічну долю колишніх військовополонених. Повернувшись на рідну землю, герої проголошувались зрадниками. Багато хто після звільнення потрапляв вже до радянських таборів. Ми не маємо права відвертатися від правди. Подолання цієї несправедливості – наш обов’язок перед пам’яттю наших героїв та мучеників. Це важливий крок до примирення і порозуміння всіх учасників світової драми, якою стала для нашого народу Друга світова війна.

Незабаром 60-річчя Великої Перемоги. Це наше загальнонаціональне свято. Адже перемога здобута мільйонами наших співвітчизників – фронтовиками, партизанами, підпільниками, трудівниками тилу. Є в ній і заслуга в’язнів нацистських концтаборів. Нам треба зрозуміти високу ціну їх духовного опору. Залишитися людиною в нелюдських умовах – це теж перемога. Я закликаю всю українську громаду, все суспільство віддати належне ветеранам, оточити їх повагою і теплом.

Держава має подбати про своїх захисників і визволителів. Вони вистраждали право на достаток і спокій. Гарантувати їх – відповідальне завдання для нової влади. Суттєве підвищення розміру пенсій, у тому числі інвалідам та учасникам війни – перший крок уряду назустріч людям. Другим стануть програми соціальної допомоги і підтримки ветеранів, які заплановані до ювілею Перемоги. Турботу держави відчують і колишні в’язні концтаборів. Ніхто не буде обійдений увагою!

Ніхто не забутий і ніщо не забуто!" – говорится в обращении главы государства



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!