Главная Новости Политика Тимошенко представила свой проект соглашения о коалиции
commentss НОВОСТИ Все новости

Тимошенко представила свой проект соглашения о коалиции

7 февраля 2006, 09:31
Поделитесь публикацией:
Тимошенко представила свой проект соглашения о коалиции

Юлия Тимошенко на пресс-конференции в Ровно 6 февраля обнародовала проект договора о создании коалиции после парламентских выборов, который, по ее словам, будет передан в штаб "Нашей Украины" и лично Президенту. Об этом "proUA" сообщили в пресс-службе БЮТ.

Документ предлагается подписать БЮТ, "Нашей Украине", СПУ и Виктору Ющенко.

Подаем полный текст соглашения:

„Д О Г О В І Р

про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді України V-го скликання

Виходячи з турботи за долю майбутнього України, захисту національного суверенітету, прав та свобод людини, розвитку демократії, забезпечення прозорої чесної політики, налагодження рівноправного діалогу між суспільством та владою, ми, представники політичних партій та блоків, що підписалися нижче, заявляємо про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України V-го скликання, відповідно до частини шостої, статті 83 Конституції України.

Учасники Коаліції демократичних сил України погодили головні принципи та засади її формування

ПРИНЦИПИ ТА ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ КОАЛІЦІЇ

1.Учасники Коаліції визнають виняткову актуальність проблеми корупції в сучасній Україні і висловлюють готовність до спільного її подолання, виступають за повне і безумовне відділення бізнесу від влади за чіткою, законодавчо встановленою системою та пропонують всім кандидатам на державні посади звітувати перед суспільством не тільки про свої доходи, але й декларувати власні видатки та видатки членів своєї родини.

2.Учасники Коаліції обіцяють забезпечити виконання даних українському народові під час президентських виборів 2004 року зобов’язань щодо повернення у державну власність незаконно приватизованих стратегічних об’єктів української промисловості

3.Учасники коаліції зобов’язуються після формування нового Уряду забезпечити ріст стипендій до рівня, що перевищує прожитковий мінімум.

4.Учасники коаліції зобов’язуються зробити пріоритетною програму відновлення ефективної та доступної системи охорони здоров’я з одночасним збільшенням заробітних плат для працівників галузі та фінансування охорони здоров’я.

5.Учасники коаліції зобов’язуються втілити і реалізувати справедливі диференційовані підходи до системи шкільної і вищої освіти та забезпечити ріст заробітних плат для працівників системи освіти.

6.Учасники Коаліції відмовляються від використання адміністративного ресурсу та брудних технологій в ході виборів до Верховної ради України в будь-якій формі. Кандидати в депутати всіх рівнів від Учасників Коаліції, які займають посади в центральних та регіональних органах виконавчої влади на час виборчої кампанії ідуть у відпустку.

7.Учасники Коаліції висловлюють готовність, відповідно до чинного законодавства, домагатися притягнення до відповідальності винних у фальсифікації результатів виборів, переслідуванні опозиційних політичних сил, порушенні умов приватизації стратегічних об’єктів української промисловості, переслідувань та репресій щодо працівників засобів масової інформації, розповсюдженні та популяризації ідей зміни державного устрою, сепаратизму, федералізму.

8.Учасники Коаліції вимагають скасування будь-яких письмових чи усних зобов’язань та гарантій, наданих представникам колишньої влади щодо їх недоторканості, незважаючи на ранг чи статус чиновників і державних діячів, в тому числі зобов’язуються забезпечитиу повному обсязі розслідування злочинів, скоєних колишнім президентом Кучмою та його оточенням

9.Учасники Коаліції зобов’язуються довести до результату розслідування корупційних скандалів в енергетичному секторі України, розслідування резонансних політичних справ, публічного судового розгляду справи Георгія Гонгадзе, справ стосовно незаконної приватизації на основі даних допитів колишнього голови Фонду державного майна Чечетова.

10.Учасники констатують наявність серйозної кризи, що склалася на газовому ринку України і декларують готовність до першочергового і пріоритетного вирішення проблем, пов’язаних з енергетичною безпекою держави з перших днів роботи нового Уряду, що буде сформований на коаліційній основі після виборів до Верховної Ради 26 березня 2006 року. Учасники Коаліції вимагають перегляду руйнівних для економіки України газових угод, що підписані з початку 2006 року, проведення серйозного розслідування зловживань у енергетичному секторі, та притягнення до відповідальності чиновників, винних у зраді національних інтересів та завданні збитків державі.

11.Учасники Коаліції виступають за поновлення боротьби з контрабандою, удосконалення та спрощення регуляторної політики, проведення податкової реформи, реформи житлово-комунального господарства, забезпечення створення прозорого та привабливого інвестиційного клімату в країні.

12.Учасники Коаліції беруть відповідальність за соціалізацію державного бюджету України та формування сталих тенденцій до збільшення виплат по програмі захисту материнства і дитинства, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, ветеранам та інвалідам війни.

13.Учасники Коаліції беруть на себе зобов’язання щодо скасування депутатської недоторканості для депутатів місцевих рад та внесення змін до Конституції щодо відміни дії статті 80 Конституції України, якою встановлено недоторканість для народних депутатів України.

14.Учасники коаліції зобов’язуються не вступати в переговори щодо формування коаліцій з тими політичними партіями та блоками, які виступали і виступають проти національних інтересів України та прагнуть до криміналізації влади, зокрема – з Партією регіонів Януковича.

15.Учасники Коаліції заявляють про відмову від будь-яких кулуарних домовленостей про розподіл посад. Політичні сили, які формують Коаліцію, отримають право на формування влади тільки за результатами народного волевиявлення і лише в залежності від отриманих на виборах до Верховної Ради України результатів. До парламентських виборів будь-які кадрові пропозиції не погоджуються і не розглядаються.

Головні принципи кадрової політики погоджено наступним чином:

Партії та Блоки політичних партій, які формують Коаліцію, беруть участь у розподілі державних посад відповідно до отриманих на виборах результатів.

Вибір та заповнення вакансій з загальної номенклатури посад серед учасників Коаліції здійснюється почергово, пропорційно до отриманого на виборах результату.

Партія чи Блок політичних партій, що набере найбільше голосів виборців на виборах до Верховної Ради серед інших учасників Коаліції (займе 1-е місце серед учасників Коаліції) пропонує свою кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра України. Інші учасники коаліції не мають права вето на цю кандидатуру.

Президент України гарантує внесеннякандидатури Прем’єр-міністра на затвердження Верховною Радою, відповідно до частини 8 статті 83 та п.9 статті 106 Конституції України. Учасники Коаліції у Верховній Раді України підтримують цю кандидатуру одностайним голосуванням.

16.Цей договір відкрито для підписання іншими політичними силами, що розділяють принципи та засади діяльності Коаліції, та будуть мати фракції в майбутньому складі Верховної Ради України.

17.Гарантом виконання викладених в цьому Договорі принципів та засад діяльності Коаліції демократичних сил України є Президент України В.А. Ющенко, який підписує цей Договір разом зі лідерами політичних партій та блоків, що формують Коаліцію.”



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!