Блог

Ігор Петренко: ЧОМУ ВАЖЛИВО БОРОТИСЬ З НЕЛЕГАЛЬНОЮ РЕКЛАМОЮ АЗАРТНИХ ІГОР І ЯК ЦЕ РОБИТИ?

Легальний азартний бізнес має бути соціально відповідальним, це один з базисів загалом процесу легалізації, також він має неухильно дотримуватись законодавства, зокрема у сфері виробництва, розповсюдження та споживання реклами.

1

comments6706

Ігор Петренко

Політолог

Доктор політичних наук, доцент кафедри політичних наук філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Директора департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

Метою державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор є створення умов для зниження соціальних ризиків. А порушення законодавства щодо порядку розміщення реклами організаторів азартних ігор призводить до суттєвого підвищення соціальних ризиків, що пов’язані з організацією та проведенням азартних ігор, що є недопустимим і неприйнятним. Наприклад неприпустимо, щоб реципієнтом реклами азартних ігор була неповнолітня особа, або, щоб ЗМІ рекламували нелегальних організаторів, які не мають ліцензії в Україні.

Особливо це питання загострилось під час війни, коли врази зросла нелегальна реклама від піратських компаній, а також легальні бренди почати публікувати не зовсім коректну рекламу. Можливо ці суб’єкти подумали, що держава занадто зайнята іншими більш важливими питаннями та можна використати слабину, можливо в цьому десь вони й мали рацію. Проте громадянське суспільство продовжує тримати руку на пульсі, зокрема голова профільної асоціації Ukrainian GamblingCouncil закликав весь легальний гральний бізнес удосконалити рекламні стратегії згідно з законодавством України та Меморандумом, який свого часу підписали всі члени UGC.

Понад те, для більш ефективної боротьби з нелегальною рекламою азартних ігор UGC запустила гарячу лінію, на яку можуть звертатись громадяни України, представники медіа, рекламних компаній, легальних організаторів азартних ігор для отримання консультації щодо того, якою має бути легальна реклама азартних ігор або ж для надання скарг стосовно нелегальної реклами. Дана опція особливо буде корисною, наприклад для батьків, коли на телефон їх дітей приходить розсилка реклами, щоб пограти чи відвідати нелегальний зал.

Як можна поскаржитись на нелегальну рекламу азартних ігор? По-перше, на сайті UGC можна натиснути відповідну кнопку «Поскаржитись на нелегальну рекламу азартних ігор». По-друге, можна адресувати всі скарги на поштову скриньку – [email protected].

Нелегальна реклама азартних ігор є ганебним явищем з яким необхідно спільними зусиллями боротися як всім профільним організаціям, які представляють гемблінг, так і рекламникам. Україні потрібен цивілізований гральний ринок. 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!