Блог

Yuriy Gavrylechko: Еволюція корупції: ЦВК – новий, а методи – старі

Нема різниці «нові» обличчя у владі чи «старі». Якщо чиновник щось вирішує самостійно, а не виконує норми закону – корупція буде завжди.

0

comments2212

Yuriy Gavrylechko

Социальная политика, бюджетная политика, энергетика, ЖКХ, экономика, госуправление

Кандидат наук госуправления

Партія «Національна Платформа», завдячуючи ЦВК не зможе стати учасником виборчих перегонів на місцевих виборах в 2020 році. 

 

На жаль, ця прикра новина стала наслідком звичайної чиновницької гри у «порушення процедур», які встановлюють регламентують та пояснюють порядок виконання… самі чиновники!

 

Приводом для відмови у реєстрації партії «Національна Платформа», співзасновником та головою київського міського осередку якої я є, стало нібито невчасне подання документів про участь у виборах. А «невчасність» ЦВК вираховує на підставі того, що кур’єрська служба привезла папірці із запізненням на добу! А склалася така ситуація через… корона вірус! Тобто, через відмову співробітників ЦВК приймати документи у моїх колег особисто, бо «в країні ж епідемія»! 

 

Як не дивно, але суд першої інстанції та апеляційний суд – погодились із таким тлумаченням ситуації з боку ЦВК та не заодільнили наші вимоги визнати партії учасником перегонів. Йти ж до касаційної інстанції, тобто звертатися до Верховного Суду просто нема сенсу, бо до виборів залишилось трохи більше календарного місяця і навіть тиждень, витрачений на розгляд справи, фактично робить участь у виборах безглуздим, бо шансів на виграш у нової політичної сили за таких умов досить небагато.

 

Все це відбулося лише тому, що чинне законодавство дозволяє чиновникам самостійно ухвалювати рішення щодо визначення законодавчих норм! І саме це є основним чинником, що провокує корупцію на всіх рівнях влади. Нема різниці «нові» обличчя у владі чи «старі». Якщо чиновник щось вирішує самостійно, а не виконує норми закону – корупція буде завжди.

 

Саме із викорінення подібної практики через написання однозначних норм у законах та позбавлення уряду права на законодавчу ініціативу і має починатися боротьба із корупцією. Зокрема в нашої політичної сили є 4 роки на партійне будівництво та підготовку до парламентських перегонів де саме цим ми і плануємо зайнятись. Бо без вирішення питання змін якості державного управління – немає сенсу говорити про позитивні зміни у країні.

 

Нагадаю, що 01.09.2020 року відбувся перший етап з’їзду політичної партії «Національна платформа» відповідно до якого було прийнято серед іншого рішення про делегування повноважень з’їзду позивача щодо прийняття участі місцевих організацій політичної партії «Національна платформа» у місцевих виборах – Політичної Партії «Національна платформа».

 

04.09.2020 року Політичною радою Політичної Партії «Національна платформа» прийнято рішення про участь місцевих організацій політичної партії «Національна платформа» у місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня 2020 року.

 

Копія рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у відповідних виборах, засвідчена підписом керівника та печаткою партії, була подана у ЦВК через кур’єрську службу ще 6го вересня, проте до ЦВК потрапила лише 10го. І… на сайті Центральної виборчої комісії не лише не міститься відомостей щодо відмови в допущені політичної партії «Національна платформа» в участі на місцевих виборах 25.10.2020 року, а й рішення щодо допуску в участі на місцевих виборах 25.10.2020 року інших партій, що може свідчити про бездіяльність ЦВК. Проте, цього вистачило, щоб ми не змогли балотуватися на місцевих виборах…

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!