Блог

Олексій Голобуцький: "ЛДНР" все ж можуть підгребти до "союзного государства"?

Мої прогнози почали підтверджуватись заявами кремлівських пропагандистів

0

comments4899

Олексій Голобуцький

Політтехнолог, політичний експерт. Співзасновник «Агентства моделювання ситуацій» - найстарішої в Україні компанії з політичного консалтингу (існує з 2002 року). З 2009-го року незмінно входить до десятки найбільш цитованих політичних експертів в Україні. Визнаний найпопулярнішим політичним експертом за версією рейтингової платформи Comments.ua два роки поспіль: 2020-го та 2021-го.

45 років, заступник директора Агентства моделювання ситуацій.

За освітою історик (ЛНУ ім.І.Франка). 

Онук відомого історика українського козацтва Володимира Олексійовича Голобуцького (1903-1993).

Син професора Петра Володимировича Голобуцького (1938-2010)

Є одним з перших спеціалістів в Україні з питань інформаційного суспільства – перша монографія вийшла друком 1999 року і стала навчальним посібником на багатьох кафедрах (напрямків ІТ, інформаційної безпеки, філософії, державного управління і права, новітньої історії та ін.) українських вишів, її та наступні роботи досі цитують українські автори дисертаційних робіт різних напрямків.

Автор і співавтор багатьох наукових і публіцистичних праць з історії, соціології, політології, проблем інформаційного суспільства, інвайронменталізму тощо.

У 2018-му році через регулярну жорстку політичну сатиру і фотожаби особисто на Путіна потрапив до санкційних списків Кремля: у «списку 322-х» від 1.11.2018 став 60-м.

Є автором сотень поширених мемів щодо українських та зарубіжних політичних діячів, політичної ситуації в Україні.

Аудиторія персональної сторінки у Facebook складає більше 60 тисяч читачів. 

Буквально днями я писав щодо значної ймовірності затягування до «Союзного государства» Росії й Білорусі також і окупованих «ЛДНР», і заодно всіх кремлівських маріонеткових утворень.

 

І вже сьогодні цю ідею було озвучено офіційно – поки на круглому столі в окупованому Сімферополі. Озвучити довірили голові білоруської громади Криму Роману Чегринцю.

--

 «Я бы на месте ДНР и ЛНР рассмотрел возможность подачи заявления, если не на вступление в Союзное государство, а не в состав России, то, как минимум, получил бы статус наблюдателя - там такая процедура есть. И с этого начать вопрос легализации народных республик. Мы уже видим, что первый этап, довольно сильный шаг сделал наш президент, подписан указ о том, что ДНР и ЛНР получили право работать на внутрироссийском рынке точно так же,  как субъекты Российской Федерации, участвовать в гостендерах, иметь все те же права и обязанности, которые имеют предприятия из самой России. 

 

Да и в целом, площадка Союзного государства в перспективе может стать объединяющей... Следующим этапом это могут стать не только понятные союзники, как Казахстан или Киргизстан, менее понятные, как Армения и Узбекистан, но и какие-то непризнанные объединения, как та же Абхазия, Осетия, Приднестровье и прочее. В принципе, это может стать определенной площадкой для сбора земель русских

--

Суто формально варіант дійсно виглядає більш перспективним і менш проблемним з точки зору міжнародного права: «Це не Росія поглинула території, відірвані від незалежних держав, і цілі держави – це вони всі разом з’єднуються в Союзну державу, тож і відповідальність на всіх». Але Захід навряд чи погодиться отак просто заплющити очі на фактичні процеси і зобразити довіру до формальних заяв. Як і Туреччина. 

 

Санкціями битимуть точно «не по паспорту», а по Кремлю і по його маріонеткових режимах. Причому ще в процесі, а не за підсумками «об’єднання земель». Бо Захід за 30 років встиг оцінити переваги глобальної геополітики без СССР. А рішення Путіна однозначно засвідчили, що з «нового СССР» третього полюса, щоби врівноважити Китай, не вийде. Тільки ще одне джерело небезпек і ускладнень. 

 

Але ідеї, як бачимо, дійсно є. І багато хто вважає їх дуже перспективними і хитрими. 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!