Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Ситуація все гірше і гірше

0

comments2727

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную поговорити про намагання представників США все-таки навести лад у чинній владі в Україні.

Спочатку до Києва приїхали 29 січня інспектори, які представляють Міністерство оборони США, Державний департамент та Агенство США з міжнародного розвитку(USAID).

Головна мета їхнього приїзду полягає у перевірці застосування американської допомоги Україні.

Не треба бути великим фахівцем у розгадуванні закулісних справ, щоб зрозуміти, що такий приїзд не від дбайливого і безпроблемного застосування українською стороною американської допомоги.

Про корупцію у Міністерстві оборони, під час війни, вже знає весь світ і це завдало неабиякої шкоди іміджу та репутації України.

На мою думку, мова вже не йде про те скільки встигли вкрасти мародери від влади, хоча думаю вони за це таки будуть відповідати, скоріш за все. Інспектори хочуть зрозуміти у який спосіб і яким чином зробити унеможливлення наживатись владним мародерам.

Але, не очікувано для всіх, думаю і для офісу президента, 31 січня у Київ приїхала заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, дуже добре відома, напевно всім українцям, ще з часів Революції Гідності.

І приїзд її відбувся одразу ж після появи і широкого та бурхливого обговорення в Україні, а потім і за її межами, інформації про звільнення Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.

Тому, мою думку, саме ця ситуація була причиною візиту, а не заяви про продовження підтримки України з боку США, та затримкою рішення про допомогу Україні Конгресом США, хоча дуже важливо для України.

Чи змогла вона донести до ОПУ позицію США і скоріш за все інших союзників, про недоцільність, м’яко кажучи звільнення генерала Залужного, ми згодом побачимо.

Бо те, що вона провела самостійно брифінг на Михайлівській площі можна тлумачити по різному. Тим більше, що цього разу вона не зустрічалась з Володимиром зеленським6 як це було у її приїзд у грудні 2022 року.

Невже Зеленський побоявся особисто зустрітись і почути про відношення США до його невпинного бажання звільнити генерала Залужного?

Детальніше дивіться у програмі «Нечистий четвер» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!