Блог

Олексій Голобуцький: "Вагнергейт": дочекатись 15%

Щойно рейтинг влади перетне межу в 15% - тоді й покотиться

0

comments5149

Олексій Голобуцький

Політтехнолог, політичний експерт. Співзасновник «Агентства моделювання ситуацій» - найстарішої в Україні компанії з політичного консалтингу (існує з 2002 року). З 2009-го року незмінно входить до десятки найбільш цитованих політичних експертів в Україні. Визнаний найпопулярнішим політичним експертом за версією рейтингової платформи Comments.ua два роки поспіль: 2020-го та 2021-го.

45 років, заступник директора Агентства моделювання ситуацій.

За освітою історик (ЛНУ ім.І.Франка). 

Онук відомого історика українського козацтва Володимира Олексійовича Голобуцького (1903-1993).

Син професора Петра Володимировича Голобуцького (1938-2010)

Є одним з перших спеціалістів в Україні з питань інформаційного суспільства – перша монографія вийшла друком 1999 року і стала навчальним посібником на багатьох кафедрах (напрямків ІТ, інформаційної безпеки, філософії, державного управління і права, новітньої історії та ін.) українських вишів, її та наступні роботи досі цитують українські автори дисертаційних робіт різних напрямків.

Автор і співавтор багатьох наукових і публіцистичних праць з історії, соціології, політології, проблем інформаційного суспільства, інвайронменталізму тощо.

У 2018-му році через регулярну жорстку політичну сатиру і фотожаби особисто на Путіна потрапив до санкційних списків Кремля: у «списку 322-х» від 1.11.2018 став 60-м.

Є автором сотень поширених мемів щодо українських та зарубіжних політичних діячів, політичної ситуації в Україні.

Аудиторія персональної сторінки у Facebook складає більше 60 тисяч читачів. 

"Вагнергейт": дочекатись 15%
--
В принципі, після детальної заяви Василя Бурби в Шустера з «вагнергейтом» все ясно: так, спецоперація була (нам нагадали, що починалось все з позиції влади «ніякої спецоперації не було, це все вигадали росіяни»), так, її усвідомлено зірвали, так, до цього безпосередньо причетний Єрмак (котрий чи то віддавав, чи передавав розпорядження). І так, все дійсно пробували зачистити терміновими, трохи не заднім числом, звільненнями, позбавленням залучених офіцерів документів прикриття, навіть пострілами в командирів груп. Ну і прямим саботажем «державного розслідування» з боку влади.

Але ясно ще й інше: нічого з цього не буде, жодних масштабних наслідків. Більшість населення дійсно не цікавлять подібні питання. А електорат Зеленського здебільшого навіть не в курсі самої історії.

Зеленського знищить не «вагнергейт» і факт зради. Зеленського нищитимуть порожній холодильник і зростання тарифів на все (сьогодні якраз обговорювалась вартість «електрики з газу» - в очікувані 5,5 грн/кВт не виходить влізти, буде 9,0-9,1 грн за теперішньої ціни газу), а слідом тотальне зростання цін. Ну і політики, що вже успішно пасуться на електораті Зеленського і «слуг».

А поки треба лише дочекатись, доки рейтинги влади впадуть нижче 15%. От коли все покотиться в прірву – тоді і вирине історія про держзраду. Бо за економічні питання, за соціалку зачепитись буде складно – це не каране. А за «вагнергейт» якраз і зачепляться.

Бо це поки не є мейнстрімом – всі ці локальні скандали довкола держзради, її локалізації і персоналій «кротів» (з таким розмахом він у владній команді явно не один – хтось же організував знищення, як нагадала Яніна Соколова, в нашій розвідці відділку, що займався російськими агентами в наших спецслужбах). А от після перетину межі в 15% це має всі шанси стати мейнстрімом. І інструментом, через який поховають всю цю владну команду.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!