Главная Новости Дайджест Михайло Цимбалюк: Рішення про відставку я не прийняв
commentss НОВОСТИ Все новости

Михайло Цимбалюк: Рішення про відставку я не прийняв

Голова Львівської ОДА у розмові з кореспондентом ЗІКу повідомив, що був змушений написати заяву на звільнення під тиском депутатів. Заяву написано, аби не ускладнювати ситуацію. Натомість, остаточне рішення з цього приводу прийматиме Президент

10 мая 2011, 15:18
Поделитесь публикацией:
Михайло Цимбалюк: Рішення про відставку я не прийняв

– Михайле Михайловичу, чому Ви прийняли рішення піти у відставку з посади голови Львівської ОДА?

– Я такого рішення не прийняв. Коли Президент призначає на посаду, підписує указ, після цього обов’язково буде інший указ – про звільнення. Тому, я завжди пам’ятаю про цей другий указ. Сьогодні треба говорити про те, що висновки мають зробити ті, хто порушив громадський порядок 9 травня і хоче занадто цей процес політизувати. Мене більше турбує, і я хотів би, щоб правоохоронці дали відповідь на запитання, хто винен у тих порушення правопорядку, які відбулися 9 травня – чи це політичні сили, чи це окремі особи. Щоб обов’язково винуваті понесли покарання відповідно до чинного законодавства – щоб усі зрозуміли, що ми живемо у правовому суспільстві, і нігілізм, який дехто хоче впровадити, не пройде. Треба з повагою ставитись одне до одного. Суд виніс рішення, яким заборонив будь-які заходи, тому ті, хто їх організовував, повинні понести покарання.

Сьогодні у мій робочий кабінет без дозволу зайшла певна кількість депутатів обласної, міської рад з вимогою, ультиматумом, що не підуть із кабінету, доки не буде написано заяви на звільнення. Насправді я не боюся тиску, бо завжди діяв відповідно до вимог чинного законодавства. Хочу, щоб ми ніколи не демонстрували порушення закону. Все має відбуватися у межах толерантності. Я завжди був демократичним, відкритим до всіх – до преси, громадян, тому не дозволю, щоб хтось поводився протилежно.

Щоби не ускладнювати ситуацію, я написав заяву. Рішення буде приймати Президент – він мене призначав на посаду і може мене звільнити у будь-який момент, коли вважатиме за потрібне. З першого дня на посаді я вважаю, що таку заяву написав.

– Чи відбулася вже розмова з цього приводу з Президентом, і яка позиція глави держави?

– Ні, розмова з Президентом ще не відбулася.

– Щодо подій 9 травня у Львові, як Ви оцінюєте ситуацію?

– Ситуація була непроста. Дуже прикро, що представники певних політичних сил не дослухались до прохань, закликів утриматись від політичних акцій. Я б хотів, щоб правоохоронці дали оцінку кожному із таких фактів. Декому справді вигідно показати Львівщину як край, де відбуваються тотальні порушення закону, у якому можна робити речі поза межами дозволеного. Хотів би найближчим часом почути від правоохоронців юридичну оцінку усім цим подіям. Хочу подякувати усім, хто дотримався толерантності. На мій заклик відсвяткувати День Перемоги під національними державними прапорами в офіційних заходах облдержадміністрації та міської влади було все витримано. Події, які відбулися після цього, мабуть, відбулися за чиїмось іншим сценарієм. На заходах Львівської ОДА відбулося все у межах чинного законодавства.

– На Вашу думку, чому не вдалося уникнути провокацій, а саме з червоними прапорами, які розгортали на Пагорбі Слави у Львові?

– Я сам чекаю відповіді на це запитання від правоохоронних органів.

– Винуватці інцидентів, на Вашу думку, є по обидва боки – серед лівих сил, проросійських організацій з Криму та Одеси, так само з націоналістичних партій, "Свободи"?

– Триває розслідування, перевірка всіх матеріалів. Я не хотів би забирати хліб у правоохоронців – вони мають дати відповідь на це запитання. Наскільки мені відомо, порушення були з обох боків.

– Сьогодні заступник начальника міліції Львівщини Михайло Курочка відрапортував, що міліція зі своїм завданням 9 травня справилася. Ви теж так вважаєте?

– Щоб так вважати, треба знати реальну ситуацію, у тому числі оперативну, яка насправді була надзвичайно складною. У Курочки є прямий керівник – хай він дає йому оцінку. Коли будуть проведені усі розслідування щодо тих, кого затримали, встановлено винних, я обов’язково подам своє бачення ситуації.

– Михайле Михайловичу, чи мала би влада, зокрема, міська, правоохоронні органи розділити відповідальність за події 9 травня у Львові?

– Винні усі – ті, хто організовував заходи, і ті, хто забезпечував охорону громадського порядку. Тут шукати винних мало. Треба зробити правильні висновки з того, що відбулося. Занадто велика політизація, яка, мабуть, комусь вигідна.

– Як Ви налаштовані надалі співпрацювати з ВО "Свобода" у Львівській облраді, оскільки, з ваших слів, йдеться про мову ультиматумів?

– У межах чинного законодавства. Я за співпрацю. Відкидаю свої особисті амбіції. Я людина, яка не тримає образи. Скидаю все на гарячковість, емоції, але як правник буду керуватися тільки законом. Хотів би, щоб ніхто не забував, що я представляю главу держави у регіоні.

– Чи мали Ви розмову щодо подій 9 травня у Львові з керівництвом держави?

– Керівництво держави постійно отримує інформацію з багатьох джерел – по лінії ОДА, всіх правоохоронних органів, які звітують по вертикалі кожен своєму керівнику.

Розмовляла Наталія Шутка

Фото: PHL



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: ЗІК
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!