Главная Новости Досуг Ігор Гамула увійшов в історію клуба, як тренер, що вперше здолав київське «Динамо»
commentss НОВОСТИ Все новости

Ігор Гамула увійшов в історію клуба, як тренер, що вперше здолав київське «Динамо»

25 марта 2010, 05:47
Поделитесь публикацией:
Ігор Гамула увійшов в історію клуба, як тренер, що вперше здолав київське «Динамо»

"Закарпаття" перевершило самого себе! І головне зовсім не в тім, що ужгородці відчайдушно обіграли діючого чемпіона і змусили "Динамо" покинути першу сходинку у турнірній таблиці. Головне те, що бійці Ігоря Гамули не тільки непогано грають, а й результат, нарешті, стабільний показують. У трьох останніх іграх "Закарпаття" набрало вже 7 очок і вперше спочатку чемпіонату покинули зону вильоту.

А що "Динамо"? Після цієї гри, мабуть, таки можна впевнено стверджувати, що команда Валерія Газзаєва переживає серйозну ігрову кризу. І навіть блискучий Шевченко допомогти тут не в змозі. Чемпіон серйозно захворів, а головний тренер, який не зміг вийти на післяматчеву прес-конференцію, схоже не знає, як його вилікувати.

Вже із самого початку гри закарпатці, напевно, неочікувано для суперника, намагалися демонструвати комбінаційний футбол. Це спантеличило динамівців і не давало їм створювати гостроту біля воріт Бабенка. Насамперед програли кияни "балканську" дуель у центрі поля. Пара Райчевич – Трішович (останній) сьогодні були явно кращими ніж Нінкович із Вукоєвичем. Єдиним, хто дійсно виглядав на полі по-чемпіонськи, був Андрій Шевченко. Його проходи без порушень правил ужгородці зупиняли рідко. Однак удари зі штрафних у Шеви сьогодні не пішли. Хоча у цьому неабияка заслуга і голкіпера "Закарпаття" Дмитра Бабенка, який, як мінімум, двічі виручав після пострілів Андрія. Був у "Динамо" ще один момент для того, щоб відкрити рахунок у першому таймі, але удар зненацька по воротах суперника у виконанні Мілевського відбила стійка.

"Закарпаття" у першій половині гри запам`яталося вдалим контролем м`яча, боротьбою на кожному клаптику поля. Що до моментів, то здалеку дуже непогано, але трохи не точно пробивав Трішович. Ну і черговий прохід по бровці моторного Леандро пробував замкнути Давидов, але нескладний удар без проблем забрав Шовковський.

По перерві команди заграли значно активніше. Особливо забігали динамівці. Як наслідок, Шевченко одним пасом обрізає всю оборону "Закарпаття", що намагалася створити штучний офсайд, і Ярмоленко опиняється віч-на-віч з Бабенком... Удар в дальній кут, але голкіпер дотягується кінчиками пальців і м`яч дивом влучає в стійку.

Закарпатці одразу скористалися динамівським шоком від нереалізованих моментів. В центрі поля порушують правила проти Гомеса. Аргентинець довго не думаючи розігрує штрафний і віддає у штрафний майданчик Трішовичу. Александр на замаху прибирає двох оборонців "Динамо" і відкриває рахунок точним ударом повз Шовковського.

54-та хвилина і, здавалося б ще нічого не втрачено для киян. Але не тут-то було... Хлопці Гамули повірили, що зможуть сьогодні обіграти чемпіонів. Закарпатці відбивали навалу за навалою біля своїх воріт, і між тим встигали і самі вискакувати у контратаки, щоправда, на завершальних стадіях Давидову було важко боротись проти гіганта Хачеріді. Динамівські атаки за великим рахунком за весь період, що залишався до фінального свистка, породили всього-то три по-справжньому небезпечні моменти. Знову шикарний пас Шевченка не реалізував Мілевський, не влучивши у ближній кут; Ярмоленко, зігравши на випередження, головою пробив вище воріт. А у фінальні хвилини, коли забивати "Закарпаттю" прибіг навіть Шовковський, удар Вукоєвича дивом відбиває Бабенко.

Красномовно поразку чемпіона підсумували масові розбірки, що влаштували рознервовані динамівці перед самим фінальним свистком. Але це нічого не змінило. "Закарпаття" здолало чемпіона за рахунок надмірного бажання перемогти!

А Ігор Гамула увійде в історію клуба, як тренер, що вперше здолав київське "Динамо"!

 "Закарпатье" – "Динамо" – 1:0

"Закарпатье": Бабенко, Болохан, Леандро (Браила, 93), Гомес, Хауши, Комарницкий, Тришович, Малыгин, Райчевич, Иванов (Бойко, 59), Давыдов

"Динамо": Шовковский, Данило Силва, Вукоевич, Шевченко, Ярмоленко, Милевский, Маграо (Гиоане, 57), Эль Каддури, Хачериди, Нинкович (Зозуля, 63), Алмейда.

Голы: Тришович (54)

Предупреждения: Бойко (83), Бабенко (93), Тришович (93) – Эль Каддури (79), Шовковский (92), Хачериди (93).

Удары (в створ): 5 (2) — 11 (5).

Угловые: 3 — 7.

Офсайды: 1 — 2.

Зрителей: 9.800

Оценка поля: 3

Честная игра: 6,750 — 6,750.

Автор: Мирослав НЕБЕСНИК

По материалам: “Sport.ua”



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!