Главная Новости Досуг Вчені: обличчя Нефертіті підправили стародавнім «фотошопом»
commentss НОВОСТИ Все новости

Вчені: обличчя Нефертіті підправили стародавнім «фотошопом»

21 сентября 2010, 13:03
Поделитесь публикацией:
Вчені: обличчя Нефертіті підправили стародавнім «фотошопом»

Єгипетська цариця Нефертіті, протягом тисячоліть залишалася еталоном жіночої краси, можливо, буде повалена з цього високого п`едестала.

нефертіті

Американська дослідниця розвінчала міф про красу Нефертіті

Американка, історик і телеведуча, Беттані Хьюз спільно з групою вчених провела дослідження томографічного вапнякового 3300-річного бюста Нефертіті. Багатошарове сканування показало, що під бездоганною зовнішністю цариці ховається ще одна особа.

Незважаючи на ніс з горбинкою і велику кількість зморшок, це, безумовно, та ж Нефертіті. Судячи з усього, художник, який узявся за скульптурний портрет цариці, зробив спочатку її правдиве зображення, а потім почав прикрашати природу, використовуючи доступні йому засоби.

Не виключено, що замовник бюсту (можливо, їм був фараон Ехнатон) хотів, щоб зображення Нефертіті, перш за все, відповідало б уявленням цариці про саму себе.

Група вчених під проводом Хьюз вирушила до гробниці в Долині царів, де, ймовірно, похована сестра Нефертіті. Можливо, риси її обличчя підкажуть відповідь на питання, чи була Нефертіті красунею.

У квітні минулого року дослідники з Берлінського медичного університету Шаріте під керівництвом професора Олександра Хуппертца вперше провели комп`ютерне сканування бюста Нефертіті і виявили всередині всесвітньо відомої скульптури ще одне зображення. Розпочате Беттані Хьюз, по суті, продовжує роботу Хуппертца.

Бюст Нефертіті, яка померла в 1330 році до н.е. у віці між 29 і 38 роками, був виявлений в 1912 році аташе з питань науки при німецькому консульстві в Каїрі Людвігом Борхартом при розкопках Тель-ель-Амарни, де знаходилася столиця Єгипту Ахетатон в період царювання фараона Ехнатона.

Вперше скульптурний портрет древньої красуні був представлений публіці в 1923 році.

Фото: Ассошиэйтед Пресс.

За матеріалами:http://tsn.ua

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!