Главная Новости Досуг В українських школах з’явились термінали з рингтонами вартістю в 31 тисячу гривень
commentss НОВОСТИ Все новости

В українських школах з’явились термінали з рингтонами вартістю в 31 тисячу гривень

19 октября 2010, 13:33
Поделитесь публикацией:
В українських школах з’явились термінали з рингтонами вартістю в 31 тисячу гривень

У школах з`явилися термінали, які задають питання і передають по Bluetooth рінгтони з картинками

В українських школах почали з`являтися новинки від центру зайнятості — так звані профорієнтаційні мотиваційні термінали. Їх встановлюють для того, щоб старшокласники змогли швидко визначитися з майбутньою спеціальністю.

Коштує кожен з них чимало — 31 тисячу гривень, пише "Сегодня".

Щоб отримати від автомату відповідь про най підходящу професію школяр має пройти кілька етапів. Так, моніторі спершу треба обрати, хто ти: учень, вчитель або батько.

Якщо обрати останнє, то на екрані з`явиться матеріали про те, як підготувати дитину до вибору професії, аналогічна підбірка і для вчителів. А от для дітей — тести.

Зокрема, тест з 20 питань дозволяє у загальних рисах визначитися з напрямком майбутньої професії — чи буде вона пов`язана з природою (агрономи, зоотехніки), технікою (інженери), знаковими системами (економісти), іншими людьми (вчителі, консультанти), художніми образами (артисти, письменники). Питання нескладні: наприклад, що вам більше подобається: спілкуватися з тваринами чи з людьми? (Розбирати машини або малювати?).

Далі можна проходити інші тести, які точніше визначать перспективи в професії. За деякі відповіді навіть дають призи. У терміналі є запитання на знання: наприклад, чим займається купажист або з якого віку можна офіційно працювати.

Якщо учень відповідає правильно, то отримує рингтон або картинку на свій мобільний через Bluetooth, якими обладнані термінали. Цікаво, що перші термінали були з інфрачервоними портами, і просунуті школярі самі закачували в них музику, картинки.

До кінця року в школах країни встановлять 8 тисяч таких терміналів. Поки їх набагато менше, але вчителі кажуть, що термінали дітям цікаві.

За матеріалами: Українська правда_Життя

 



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!