Скільки заробляють за годину співу "ВІА Гра", Ані Лорак та Софія Ротару

Схоже, у вітчизняних зірок настало свято їхні гонорари поповзли вгору. Адже з початком економічної кризи артисти були змушені знизити свої прибутки від концертів.

"Звичайно, такого полювання за артистами, яке було раніше, поки що немає, але попит в порівнянні з минулим груднем-січнем дійсно зріс", - прокоментували ситуацію в концертних агенціях України та Росії.

"І все ж замовники знаходять способи заощадити. Наприклад, якщо раніше популярністю користувалися солянки, коли запрошували десяток артистів, і всі вони виконували по дві пісні, то тепер замовляють два-три артисти, які співають по 30-40 хвилин. Доречний і торг ", - розповів газеті "Сегодня" один із працівників продюсерської компанії.

Найвищі гонорари в Україні, як і раніше, запрошують співачки Софія Ротару та Таїсія Повалій.

Так, за година виступу Ротару потрібно буде викласти від 60 тисяч євро і вище (у 2007-му році ця сума була в межах 40-50 тисяч євро).

Ротару бере найбільше грошей за виступ

Ще одна співачка Таїсія Повалій в грудні коштуватиме від 30 до 50 тисяч євро (у 2007-му році - близько 40 тисяч євро). А от у новорічну ніч годинний концерт від коханої Ліхути буде коштувати 70 тисяч євро.

Відстають від більш дорослих колег співачки Ані Лорак і Тіна Кароль. У передноворічні дні артистки братимуть від 15 до 20 тисяч євро за виступ (у 2007-му році ставки були більшими - 25 тисяч євро).

Серед вітчизняних артистів-чоловіків у фаворі - Віталік Козловський. Його гонорар - трохи більше 7 тисяч євро.

З гуртів найбільшою популярністю користується "ВІА Гра". Після повернення в тріо Наді Мейхер-Грановської гонорари групи зросли з торішніх 25 тисяч до 40-45 тисяч євро. Але найбільше дівчатка Костюка заробляли у 2007-му році - 100 тисяч євро за виступ.

"ВІА Гра" в ціні

Неабияким попитом користується Потап і Настя Каменських, яким кілька років тому платили по 4 тисячі євро за годинне шоу, а тепер - 25 тисяч євро.

Помітно здав у гонорарах Андрій Данилко, який виступає під сценічним образом Вєрки Сердючки. У минулі роки за Сердючку давали 30-50 тисяч євро, іноді і 100 тисяч євро, а зараз - 15-20 тисяч євро.

"Але і цю суму ніхто не дає, хоча менеджмент артиста намагається тримати високу ціну. Данилко не з`являється в ефірах, у престижних проектах, немає нового хіта ... У цьому причина зниження гонорару", - розповіли в одній з івент-компаній.

А от у Сердючки справи гірше

А от у Наталки Могилевської справи також йдуть не дуже. Наразі гонорар співачки знизився до 10-15 тисяч євро (у грудні 2008-го він був на позначці 20-25 тисяч євро).

Серед російських зірок лідирують Філіп Кіркоров (від 100 тисяч євро), Микола Басков (50-100 тисяч євро) і Діма Білан (50 тисяч євро). А також Валерій Леонтьєв, Валерій Меладзе, Григорій Лепс, Лоліта і Жанна Фріске.

По материалам: ТАБЛОID