Главная Новости Бизнес Бродский с удивлением узнал, что налоговая не принимает отчетов с минусовой прибылью
commentss НОВОСТИ Все новости

Бродский с удивлением узнал, что налоговая не принимает отчетов с минусовой прибылью

21 июля 2010, 15:07
Поделитесь публикацией:
Бродский с удивлением узнал, что налоговая не принимает отчетов с минусовой прибылью

Председатель Госкомпредпринимательства Михаил Бродский направил руководству Государственной налоговой администрации и начальникам региональных отделений открытое письмо, в котором выразил удивление по поводу отказа налоговиков принимать декларации по налогу на прибыль предприятия, которые содержат отрицательное значение объекта налогообложения.

Об этом "proUA" сообщили в пресс-службе Госкомпредпринимательства.

Приводим полный текст письма:

"Звернутися до Вас мене спонукали численні скарги підприємців, які стали заручниками недосконалої роботи податкових органів. Моніторинг роботи податкової, проведений фахівцями Держкомпідприємництва за моїм дорученням, засвідчив, що в Україні масово та систематично порушуються права платників податків.

Загальною проблемою для всіх податкових інспекцій є недостатня кількість вікон для прийняття звітності, великі черги, невентильовані приміщення Такі умови здачі документів викликають агресивне ставлення підприємців до фіскальних органів та створюють напругу у суспільстві.

Проте особливу увагу хотів би звернути на інші, суттєвіші, порушення прав підприємців. Наприклад, як виявлено в процесі моніторингу, працівники податкової інспекції у Печерському районі м. Києва відмовляються приймати декларації з податку на прибуток підприємства, які містять від’ємне значення об’єкта оподаткування. Така відмова прямо заборонена законодавством, зокрема пунктом 6.2 статті 6 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств".

Фахівці Держкомпідприємництва в цій же інспекції зафіксували також випадки блокування працівниками податкової подання звітності засобами електронного зв’язку. Так, підприємець не отримав вчасно електронне повідомлення про прийняття звітності, внаслідок чого був порушений граничний термін подання документів і підприємцю були виставлені штрафні санкції.

Державна податкова інспекція у Шевченківському районі м.Києва надіслала підприємцю повідомлення про повернення податкової звітності у зв’язку з неправильним оформленням поштового відправлення, попри те, що підприємець особисто подав податкову декларацію з податку на додану вартість до ДПІ та має відповідний штамп на другому екземплярі декларації.

Це лише невелика частина скарг підприємців на адресу податкової, які отримує Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва. Наразі Комітет щодня отримує нові подібні звернення громадян.

Переконаний, що така вакханалія у роботі податкових інспекцій повинна була піти у минуле разом зі старою владою. І Президент України Віктор Янукович, і уряд на чолі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим приділяють особливу увагу розвитку підприємництва як рушійної сили економіки держави. Сподіваюсь, що Державна податкова адміністрація, викорінить недоліки в своїй роботі та перейде до цивілізованих умов співпраці податківців та підприємців".



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!