Главная Новости Политика Борис Колесников побачить єврогенделик
commentss НОВОСТИ Все новости

Борис Колесников побачить єврогенделик

У середу має розпочатися робочий візит віце-прем’єра, міністра інфраструктури Бориса Колесникова до Львова. Головна тема візиту – реконструкція площі біля приміського вокзалу

11 мая 2011, 00:05
Поделитесь публикацией:
Борис Колесников побачить єврогенделик

Що таке реконструкція привокзальних площ у наших широтах? Це пафосні розповіді про те, як стане легко пересуватися, як збільшиться пасажиропотік, як буде красиво. Насправді ж, основа основ будь-якої реконструкції таких місць – це знесення одних генделиків і побудова на їхньому місці інших генделиків, але красивих і правильних.

Отож, минулої п’ятниці під керівництвом першого заступника міського голови Львова Андрія Садового Олега Синютки відбулося відразу кілька нарад з приводу майбутніх змін на привокзальній площі. Перша з цих нарад, як розповіли "Коментарям" очевидці, пройшла під обурливу промову Олега Синютки, який розповів, який жах зараз коїться на площі (складалося таке враження, ніби пан Синютка не працював останні п’ять років у Львові і не бачив цієї площі). На довершення своєї промови він закликав знести там усі генделики. А особливо він розкритикував один із них, що найбільше псує площу.

За пару годин відбулася друга нарада з приводу реконструкції цієї ж площі. Але за ці дві години, як можна здогадуватися, першому заступнику Садового пояснили, що за тим генделиком, який найбільше "псує" площу, стоїть дружина дуже впливової особи. Можна, знову ж таки, лише здогадуватися, що відбувалося за стінами кабінету Олега Синютки, але тепер він докорінно змінив свою точку зору. І після довгих складних дискусій міські архітектори не змогли знайти в собі сили запропонувати знести цей "шедевр" привокзальної архітектури. В результаті, проект реконструкції привокзальної площі, який запропонують на розсуд Борису Колесникову, передбачає збереження цього виключно важливого з точки зору історії генделикової архітектури кінця 20 — початку 21 ст. експонату. Звичайно не факт, що віце-прем’єр затвердить той варіант, який йому запропонують львівські чиновники, але не виключено, що він просто не помітить таку маленьку деталь, як цей архітектурний обєкт.

Вся ця історія до болю нагадує іншу – часів СРСР. Розповідають, що у першому варіанті фільм Ельдара Рязанова "Гараж" мав зовсім інший фінал. Кажуть, що кінострічка мала завершитися тим, що директорка базару добилася, аби дорогу, через яку вона позбулася свого місця в кооперативі, перенесли. І в результаті – гаражів позбулися всі члени гаражного кооперативу, окрім неї та ще тих чотирьох, кого викинули з гаражного проекту.

Фото з сайту sport-express.ua



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Вадим Денисенко
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!