Главная Новости Политика Київ втратив 30 тисяч дерев
commentss НОВОСТИ Все новости

Київ втратив 30 тисяч дерев

Заяви столичної влади про те, що в Києві висаджена рекордна кількість дерев, виявилися чистою видумкою

16 мая 2011, 00:05
Поделитесь публикацией:
Київ втратив 30 тисяч дерев

Наприкінці 2010 року, після проведення осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану  столиці, підприємство "Київзеленбуд" прозвітувало про те, що було висаджено 24,1 тисяч саджанців дерев та 14,7 тисяч саджанців кущів. Що стосується зелених зон, закріплених за районними комунальними підприємствами по утриманню зелених насаджень міста,  то тут було посаджено   16 842  декоративних дерев та 9330 кущів. Окрім того, 23 жовтня  "Київзеленбуд" заявив, що посаджено 23 982 дерева і 12030 кущів та ще з метою підвищення рівня озеленення прибудинкових територій та територій закладів освіти "Київзеленбудом" було надано добродійну допомогу районним управлінням житлово-комунального господарства та районним управлінням освіти у вигляді 15,7 тисяч саджанців дерев та кущів. У підсумку, виходить, що у Києві за звітом комунального підприємства було висаджено більше 100 тисяч зелених насаджень. Така кількість саджанців, за невеличкими підрахунками, може скласти два середніх столичних парка, а Київ вже б мав в такому разі отримати статус "зеленого міста". Проте, сумна статистика говорить про інше – в дійсності зелених зон в столиці стає все менше і менше.

З метою дізнатися, де ж саме підприємство "Київзеленбуд" в минулому році висадило дерева та скільки їх прижилося та де їх можна побачити, портал "Київ. Коментарі" надіслав відповідний запит комунальному підприємству. В офіційній відповіді нам повідомили, що "протягом 2010 року силами  комунальних підприємств об’єднання "Київзеленбуд" на закріплених територіях, тобто парках, скверах, бульварах, транспортних розв’язках та взовж вулиць було висаджено близько 19,7 тисяч штук декоративних дерев та понад 26,5 тисяч штук вічнозелених і гарноквітучих чагарників. Що стосується приживлюваності зелених насаджень висаджених навесні минулого року, то вона становить 82,5% — для дерев та 94,3% – для кущів". Виходить, що вищезгадані цифри щодо висаджених зелених насаджень, про які "Київзеленбуд" заявляло наприкінці минулого року не відповідає дійсності? Не вказало підприємство й конкретні ділянки, де зявилися садженці та не пригадало буферні зелені зони у спальних районах столиці, які планувало впровадити влітку минулого року. В такому разі постає питання – де ж поділася щонайменше третина дерев від тих самих 100 тисяч, про які йшла мова на офіційному сайті "Київзеленбуду" та на які бюджетом Києва були виділені гроші.

Про те, що Київ має стати "зеленим містом" столична влада вже заявила й на початку цього року. Наприкінці квітня заступник голови КМДА Олександр Мазурчак заявив, що столичні парки та сквери вже поповнилися березами, акаціями, липами, горобиною, кленом, хвойними деревами, ялівцем та барбарисом. Лише в День довкілля силами комунальних служб міста із залученням громадськості було висаджено понад 9 тис. дерев та 17 тис. кущів. Проте, в офіційній відповіді порталу "Київ. Коментарі" "Київзеленбуд" зазначив, що в 2011 році заплановано висадити 20 тисяч дерев та 25 тисяч кущів. Однак, в яких районах столиці та яких саме ділянках  в офіційній відповіді не знову ж таки зазначили.  Тобто, якщо вірити Мазурчаку, то плани на цей рік вже виконані наполовину.

 Фото: PHL



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Світлана Бакумовець
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!