Главная Новости Политика Ющенко і Луценко «запалили» «Експо-Плазу»
commentss НОВОСТИ Все новости

Ющенко і Луценко «запалили» «Експо-Плазу»

8 августа 2007, 09:24
Поделитесь публикацией:
Ющенко і Луценко «запалили» «Експо-Плазу»

Виступаючи на з’їзді НУНС, Віктор Ющенко повернувся до риторики Майдану. Луценко ж від неї і не відходив…

Прибувши до "Експо-Плази", Віктор Ющенко кілька хвилин стояв перед входом у залу в оточенні охоронців – очікував, поки почнеться з’їзд. З’їзд не починався, бо в залі чекали, поки туди зайде Віктор Ющенко. Так могло тривати до безкінечності, але першим опам’ятався безіменний ведучий заходу, і з динаміків пролунало: "Вітаємо делегатів з’їзду!". Ющенко поволі рушив. "Президент України Віктор Ющенко!" – донеслося із зали, і Президент прискорив ходу.

Всередині Віктор Ющенко сів на першому ряду і в компанії лідерів дев’ятьох партій блоку та майже чотирьох сотень делегатів з усіх регіонів України переглянув відеоролик про себе ж. Зображення транслювалося на величезному моніторі, що висів над сценою. Однак повноцінно відпочити – м’яке крісло, телевізор – поки не судилося. Голос за кулісами знову тривожно закричав: "Президент України Віктор Ющенко!", той підвівся і під гуркіт барабанів вийшов на трибуну.

– Дякую, – сказав Ющенко і якось знічено розвів руками. Певно, це був якийсь знак, бо зала вибухнула аплодисментами.

– Вітаю всіх представників демократичних сил, що сьогодні тут зібралися, – почав Президент читати із папірця. Делегати, зручно вмощуючись на своїх місцях, вочевидь, приготувалися до традиційних нудних роздумів про демократію, однак Ющенко несподівано для всіх заговорив короткими рубаними фразами:

– Ніхто не винен у наших поразках, окрім нас самих. Ми сьогодні об’єдналися. Тут сьогодні постає єдина національна і демократична партія. Кажу категорично – альтернативи не буде. Почесні старі клейноди з пошаною залишимо у минулому. Ми будемо будувати майбутнє.

Його виступ кілька разів переривався оплесками, а найсильніший шквал викликали заяви на зразок "партія не шукатиме теплих крісел!", "припинімо боротьбу гетьманів!", "ви – сила, яка вміє перемагати!" тощо. На горіхи дісталося уряду, Фонду держмайна і парламенту.

Поки Ющенко говорив, лідери дев’яти партій, які теж сиділи у першому ряду, схвально кивали головами. Схваленню підлягли обіцянки підвищити середню зарплату до 2100 гривень, пенсію – на третину, грошове забезпечення військовослужбовців – удвічі. І навіть запевнення позбавити народних депутатів недоторканності та низки пільг не похитнуло душевної рівноваги майбутніх нардепів.

– Я маю честь вітати нову, молоду і принципову команду людей. Слава їм і слава Україні! – завершив свій виступ Президент. "Молода і принципова команда", не шкодуючи долонь, аплодувала разом з усіма.

Потому Ющенку таки вдалося трохи розслабитись. Офіційна частина, під час якої затвердили програму блоку і виборчий список (практично одноголосно), була насправді напівофіційною. Промови політиків і підбиття підсумків голосування перемежовувались піснями вітчизняних виконавців, а Президент разом із соратниками із задоволенням підспівував Тарасу Чубаю: "Лента за лентою набої подавай…".

По завершенні офіційної частини революційну риторику підхопив перший номер НУНС Юрій Луценко. Результат був не гіршим, аніж у Президента.

– Я прошу вибачення у присутніх у залі святих отців, але Євангеліє у деяких місцях каже неправду, – звернувся Луценко до кількох представників православної церкви, що сиділи позаду і збоку Ющенка. – Іуда не повісився. Він змінив прізвище і пішов працювати спікером українського парламенту, – натхненно промовляв оратор, якого ще п’ять років тому Олександр Мороз називав улюбленцем партії.

Залі це, безумовно, подобалось.

– Віктор Фьодоровіч, звертаюся до вас по-вашому, щоб вам було зрозуміло, – продовжував тим часом Луценко. – Пора отвєчать за базар! Хто хоче і далі жити колоніальним рабом із ланцюгом і мискою похльобки, хай живе. Ми не хочемо бути рабами! Не дамо звершитися неокучмістському реваншу! Наша команда хоче відновити нормальну українську політику!

Насамкінець знову виступив Ющенко – але свого колегу перевершити, схоже, не зміг. З вибуховим ефектом від слів Луценка зрівнявся хіба що несподіваний феєрверк на сцені, яким організатори порадували на прощання…



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!