Главная Новости Политика Справа Калиновського: судмедекспертизу досі не проведено
commentss НОВОСТИ Все новости

Справа Калиновського: судмедекспертизу досі не проведено

26 июля 2007, 16:12
Поделитесь публикацией:
Справа Калиновського: судмедекспертизу досі не проведено

Розслідування затягується, хоча правоохоронці мають усі можливості пришвидшити цей процес.

Для тих, хто "не в темі", ще раз коротко нагадаємо хронологію.

Близько 5-тої ранку 30 травня Сергій Калиновський (син бізнесмена Зіновія Калиновського і колишньої дружини Дмитра Фірташа Марії), керуючи кабріолетом BMW M6, врізався у припарковані на бульварі Шевченка "Жигулі". Водій "копійки" − прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський − загинув на місці. Пасажирка BMW M6 − наречена Сергія Анастасія Броннікова − померла у лікарні через кілька днів після аварії. За фактом ДТП порушено кримінальну справу.

Розслідування цієї ДТП мало б стати справою честі для правоохоронців, адже загинув їхній колега. Натомість міліціонери мовчки продовжують отримувати смачні ляпаси в обидві щоки. Не проведено навіть технічної експертизи BMW M6, хоча минуло вже півтора місяця. Сам обвинувачений і досі успішно ховається від правоохоронців за спинами медиків із приватної клініки "Біофармтех". Міліціонери кажуть, що лікарі не пропускають їх до Калиновського, мотивуючи це станом його здоров’я.

Логіка дуже проста. Щоб отримати свідчення Сергія Калиновського, правоохоронці мають довести, що інформація лікарів про стан його здоров’я не відповідає дійсності. Для цього ж у свою чергу необхідно провести судову медичну експертизу – яка, між іншим, давно призначена − однак щось цьому заважає.

– Не можу нічого сказати про судмедекспертизу Сергія Калиновського – це запитання до медиків, які будуть цим займатися, − відповів "proUA" виконуючий обов’язки начальника Центру громадських зв’язків ГУ МВС у Києві Володимир Дмитренко. − Експертизу призначено, а проводити її має медична комісія, яку буде створено. Висновок лікарів із клініки, де зараз знаходиться Калиновський, не може бути остаточним. Справа в тому, що слідством призначається комплексна судово-медична експертиза, але яким чином це буде здійснюватись у цій конкретній ситуації, я сказати не можу, тому що є багато питань. Порядок же загалом такий: слідчий створює комісію і подає відповідне подання до медичного закладу – я так розумію, що до центру судово-медичних експертиз. І вони вже самі визначають склад лікарів, які будуть у комісії, і строки, за які треба провести експертизу. Тобто слідчий повинен лише призначити експертизу і підписати подання. Склад комісії і терміни – справа медиків.

Такої інформації нам, звісно, було мало, і ми звернулися за коментарем до першого заступника міністра внутрішніх справ Михайла Корнієнка. Він розповів "proUA", що "у справі є певні перешкоди, які правоохоронці намагаються долати". "Це особа незвична, там є різні нюанси. Наші співробітники не можуть поки встановити стан його здоров’я. До того ж на цій справі будують різні інсинуації адвокати, родичі, політики і так далі, що теж заважає нормальному розслідуванню", – додав Корнієнко.

Натомість адвокат Сергія Калиновського Ігор Лодяной стверджує, що правоохоронцям ніхто не забороняє спілкуватися з обвинуваченим. "Лікарі не можуть заборонити міліції проводити дії, які вона має проводити згідно закону, – каже Лодяной. – Медики просто рекомендують утриматися від спілкування з Сергієм, щоб не нанести йому психологічну травму".

Варто відзначити, що тоді, коли над правоохоронцями зримо не нависає чийсь фінансовий авторитет, всі процесуальні дії виконуються неймовірно оперативно. Для наочності наведемо випадок, що трапився на Дніпропетровщині.

У суботу, 14 липня, водій автомобіля "Дачіа-логан" не вибрав допустиму швидкість руху, внаслідок чого виїхав на стрічну смугу і збив велосипед, на якому їхали двоє дітей. Один хлопчик загинув на місці події, інший потрапив до реанімації.

Як розповів "proUA" керівник прес-служби Дніпропетровського обласного управління ДАІ Володимир Лебедєв, у понеділок, 16 липня, – тобто через два дні після трагедії – правоохоронці знали про затриманого водія іномарки все, що треба, і встановили всі обставини ДТП. За словами Лебедєва, матеріалів достатньо, щоб передати справу до суду.

В управлінні ДАІ Дніпропетровської області нам також пояснили, що технічну експертизу автомобіля, якщо буде треба, проведуть протягом кількох днів.

…Чи буде, кінець кінцем, проведено судмедекспертизу стану здоров’я Сергія Калиновського? Сказати важко. Нагадаємо лише, що доба перебування у палаті-люкс клініки "Біофармтех" обходиться у майже чотириста доларів…



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!