Главная Новости Политика Адвокат Олег Мусієнко: Гладчук пов’язує своє затримання з почесним головою Тендерної палати
commentss НОВОСТИ Все новости

Адвокат Олег Мусієнко: Гладчук пов’язує своє затримання з почесним головою Тендерної палати

1 августа 2007, 14:46
Поделитесь публикацией:
Адвокат Олег Мусієнко: Гладчук пов’язує своє затримання з почесним головою Тендерної палати

Сьогодні під час пікетування приміщення Тендерної палати України міліція затримала організатора пікету Вадима Гладчука. proUA вдалося поспілкуватися з адвокатом затриманого Олегом Мусієнком.

– Докладніше я зможу розповісти вам близько дев’ятнадцятої години, — пообіцяв пан адвокат. — Я зараз зустрічався з Гладчуком у присутності слідчого. Гладчука затримано, він обвинувачується за статтею сто вісімдесят шість частина друга Кримінального Кодексу – пограбування. Йому інкримінують, що він у Солом’янському районі у 2005 році очолював якесь злочинне угрупування, яке грабувало машини в гаражах і відкрито забирало майно. Але поки що на руки мені і Гладчуку постанову про порушення кримінальної справи не видали – з метою перешкодити своєчасному оскарженню. Допит перенесли на сімнадцяту годину, оскільки зараз проводяться невідкладні слідчі дії, незважаючи на те, що адвокат з’явився. Це також свідчить про намагання затягнути здійснення оскарження завідомо незаконної постанови про порушення кримінальної справи.

Мій підзахисний запевнив, що до подій, описаних у постанові про порушення кримінальної справи, не має ніякого відношення і у 2005 році не був знайомим із тими особами, яким він був пред’явлений для впізнання, і з якими йому були проведені очні ставки. Він цих осіб взагалі не знає.

Тому вважаю, що справа носить відверто замовний характер і свідчить про намагання усунути Гладчука від його суспільно-політичної діяльності та помститися за його активну соціальну позицію.

– Де зараз знаходиться Гладчук?

– У Солом’янському відділенні, у камері, бо в них немає ізолятора тимчасового утримання. Мною буде заявлене клопотання про безпідставність затримання і клопотання про його негайне звільнення, оскільки він не ухилявся від органів суду і слідства, має постійне місце проживання, постійну роботу. Жодних законних підстав для його затримання немає. Його навіть жодного разу не запрошували на допит до слідчого як свідка, щоб з’ясувати ті обставини, які цікавлять слідство.

Крім того, незважаючи на те, що Гладчук заявив про те, що хоче мати адвоката, оті очні ставки були проведені без участі адвоката. Тобто є такі формальні порушення, а як буде – будемо розбиратися.

– Якщо у пограбуваннях Гладчук участі не брав, то чому його затримали?

– Сам Гладчук пов’язує порушення цієї кримінальної справи з ім’ям народного депутата Олександра Ткаченко, фракція КПУ, який є почесним головою Тендерної палати, оскільки вони проводили пікетування цієї Тендерної палати. У Шевченківському районному суді є цивільна справа за позовом Гладчука проти цього депутата, який розбив йому відеокамеру і наніс тілесні ушкодження.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!