Главная Новости Политика Як стріляли у голову Держкомзему
commentss НОВОСТИ Все новости

Як стріляли у голову Держкомзему

8 октября 2007, 16:16
Поделитесь публикацией:
Як стріляли у голову Держкомзему

У Макарові Київської області невідомий скоїв збройний напад на голову Державного агентства із земельних ресурсів Ігоря Яцука. На місці злочину побував кореспондент "proUA".

Ввечері четвертого жовтня Ігор Яцук разом зі своїм охоронцем повертався додому. Після першого пострілу охоронець закрив своїм тілом Яцука, отримавши кілька вогнепальних поранень. За даними правоохоронців, стріляли із скверика навпроти будинку. Всього злочинець вистрелив дванадцять разів, після чого втік. Ігор Яцук отримав поранення стопи. Охоронець постраждав більше, тому його з Макарівської райлікарні відразу направили в одну з київських клінік.

Як розповів голова Держкомзему газеті "Коммерсант-Украина", напад може бути пов’язаний із його професійною діяльністю.

Кореспондент "proUA" побував на тому місці, де стріляли в Ігоря Яцука.

У Макарові – районному центрі Київської області – сім’я Яцуків живе в одній із квартир доволі обшарпаної на вигляд п’ятиповерхівки. Під’їзд легко "вирахувати" за натягнутою довкола червоно-білою стрічкою. Так міліціонери зазвичай позначають місце скоєння злочину. А якщо придивитися, то можна помітити плями крові на асфальті поперед під’їзду. Видно, що їх намагалися змити водою, але зробити це повністю не вдалося.

Сусіди Яцуків бояться говорити про те, що сталося.

– Стріляли, – каже миловидна жіночка з поліетиленовим пакетом у руці. – Але мене тоді вдома не було. Така посада в нього, що поробиш…

Не змогли прояснити ситуацію і в районній прокуратурі.

– Ми вже не чергуємо ночами, тому не можу нічого вам розказати, – пояснив помічник прокурора Роман Скибун. – А взагалі-то це не перший випадок. У Яцука і з молдованами якісь конфлікти були, я пам’ятаю, і ще там з кимсь.

Із самим Яцуком поговорити не вдалося. Кореспондент "proUA" кілька разів – у п’ятницю і в неділю – дзвонив у двері квартири, де мешкає голова Держкомзему, але ніхто не відкрив.

Селищем тим часом ширяться різноманітні чутки. За однією з них, Яцук знаходиться вдома, однак навідріз відмовляється спілкуватися з правоохоронцями і журналістами. За іншою – він переховується у якійсь іншій квартирі, можливо, не в Макарові.

Торік, коли Ігор Яцук очолював Макарівський районний відділ земельних ресурсів, його викрали і вимагали викуп у розмірі 450 тисяч доларів. У результаті вдалої операції, здійсненої Управлінням із боротьби з організованою злочинністю, заручника звільнили, а викрадачів затримали. Тепер Яцук керує Державним агентством із земельних ресурсів, обіймаючи, по суті, міністерську посаду. Ціна питань, якими він займається, стрімко зросла…

(фото автора)



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!