Главная Новости Политика Чому Борис Пенчук поступив правильно
commentss НОВОСТИ Все новости

Чому Борис Пенчук поступив правильно

31 октября 2007, 10:05
Поделитесь публикацией:
Чому Борис Пенчук поступив правильно

Він мав нормальну угоду з новою тоді помаранчевою владою: я вам даю свідчення проти Колесникова, ви повертаєте мені бізнес і захищаєте життя. Свою частину угоди він все-таки виконав. Помаранчева влада свою частину, м’яко кажучи, провалила.

Фото:http://unian.net/

Історія Бориса Пенчука, як і всяка історія, складається з двох сторін – чорної та білої. На сьогодні, щоб там не говорив Юрій Луценко про дворушність чи брехливість Пенчука, – на моє глибоке переконання, останній поступив саме так, як і мав поступити. Він пішов на домовленості з Борисом Колесниковим і "переметнувся" на бік "ворогів". І це відносно біла сторона цієї історії.

Про чорну сторону цього скандалу не хоче говорити ніхто. Але вона (чорна сторона) полягає лише в одному: партія "Наша Україна", Юрій Луценко, і зрештою, Віктор Ющенко зробили все від себе залежне, щоб сьогодні Борис Пенчук розповів нам, що ніякого конфлікту між ним і Борисом Колесниковим не було, а були всього-навсього невеликі "тертя". Юрій Луценко може тепер багато просторікувати про те, що його дев"ять разів хотіли зняти з посади міністра усілякі злочинці з парламенту, говорити про те, як хтось його ніби-то боявся. Але насправді боятися мав пан Пенчук. Саме він був головним (завважте — єдиним) свідком проти правої руки Рената Ахметова. Саме він в 2005р. поклав багато чого на карб, аби добитися своєї справедливості (за якою може критися і пошук правди, і матеріальних благ і ще хто-зна чого).

Він тоді насправді ризикував практично всім. Не треба бути геніальною людиною, щоб не зрозуміти: йому за це пропонували захист, певні політичні перспективи, можливо, якісь фінансові преференції. І в результаті — нічого не дали. В 2006-му він опинився в непрохідній частині блоку Пора-ПРП. В 2007-му він взагалі нікого не зацікавив. Саме тому він і виступив на прес-конференції з критикою Луценка, який, по суті, теж сьогодні опинився у ролі стрілочника. Він-то міг хіба що почасти гарантувати захист свідка Пенчука.

Насправді Пенчук став певним лакмусовим папірцем для визначення Президентської вертикалі. Покинувши напризволяще Бориса Пенчука, нашоукраїнці і народні самооборонці самі собі підклали свиню. Самі посудіть – навіть якщо Луценко і очолить свій розхвалений наступ на злочинців — ну хто захоче з ним співпрацювати? Принцип "своїх не здають" уже порушений. А відтак людина при здоровому розумі сім раз подумає, чи повірити новим обіцянкам все тих же борців зі злочинністю.

Можна багато говорити про моральний бік цієї справи. Але Борис Пенчук не зобов’язаний був лягати кістьми ради того, щоб стати новітнім Олександром Матросовим. Він мав нормальну угоду з новою помаранчевою владою: я вам даю свідчення проти Колесникова, ви повертаєте мені бізнес і захищаєте життя. Свою частину угоди він все-таки виконав. Помаранчева влада свою частину, м’яко кажучи, провалила. Тому, Пенчук поступив якщо і не дуже чесно, то, напевне, правильно.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!