Главная Новости Политика Інтерпол шукає не того Калиновського?
commentss НОВОСТИ Все новости

Інтерпол шукає не того Калиновського?

19 ноября 2007, 16:49
Поделитесь публикацией:
Інтерпол шукає не того Калиновського?

На сайті Інтерполу поряд із фотографією оголошеного у розшук юного Сергія Калиновського – фото невідомого "бувалого" чоловіка середніх років.

Сергія Калиновського оголосили у міжнародний розшук. Сталася ця знаменна для українського правосуддя подія наприкінці жовтня. Інакше кажучи, через півтора місяця після того, як обвинувачений у вбивстві двох людей мажор несподівано "вилікувався" і щез із приватної клініки "Біофармтех" у невідомому напрямку.

Звісно, краще пізно, ніж ніколи, однак і тут не обійшлося без казусів. На офіційному сайті Інтерполу поряд із фотографією Калиновського (з правого краю) – два фото (в анфас і профіль) якогось чоловіка років тридцяти п’яти.

Відмінності між фотографіями видно неозброєним оком. Калиновському – двадцять два роки. Неголеному чолов’язі – близько тридцяти п’яти. У справжнього Калиновського – карі очі. У чоловіка на фото – сірі.

В Українському національному бюро Інтерполу пояснити "неув’язку" не змогли.

– Нам надходить запит від правоохоронців, на його основі ми і розміщуємо дані, – сказав "proUA" начальник відділу українського бюро Інтерполу Андрій Некрутов. – Помилитися ми не могли. А от хто цей запит надсилав я, на жаль, сказати не можу, бо співробітника, який цим займається, зараз немає.

У Головному управлінні МВС Києва відповіді на запитання, яким чином на сайті Інтерполу з’явилися фотографії тридцяти п’ятирічного чоловіка з підписом "Сергій Калиновський", теж не знають.

– Справою займається міська прокуратура, хай вони і коментують, – лаконічно пояснили "proUA" у прес-службі столичного управління міліції. – Ми не надсилали до Інтерполу ніяких запитів.

У міській прокуратурі від коментарів відмовилися і "відфутболили" назад.

– Чого це ми? – здивувалася співробітниця прес-служби прокуратури Києва. – Цим займається міська міліція. Було заведено оперативно-розшукову справу, у них і питайте.

Врешті, "proUA" вдалося дізнатися, що справою займається таки міська прокуратура Києва. Проте ситуація від того не прояснилася.

Коли вірити правоохоронцям, які "нічого не знають", виходить якийсь дешевий детектив. Хтось – або прокуратура, або міліція (якій могла дати доручення та ж прокуратура) – надсилає до Інтерполу запит на оголошення у міжнародний розшук громадянина України Калиновського Сергія. Разом із запитом приходять три фотографії. На одній із них – Калиновський. А на інших двох хто? А головне – навіщо зі справжньою фотографією надсилати дві фальшиві?

Є три більш-менш правдоподібних пояснення. Перше – правоохоронці помилилися і надіслали до Інтерполу не той файл. А сайт, на якому інформація висить уже півмісяця, вони не продивляються, бо не вміють користуватися Інтернетом. Друге – помилилися працівники Інтерполу. Виправити їх нікому, бо, як уже сказано, Інтернетом ні міліція, ні прокуратура не користуються. І останнє – після перебування у клініці Сергій Калиновський змінився до невпізнання. Чи то на казенних харчах за чотириста доларів на добу змучився і постарішав, чи то зробив пластичну операцію – але впізнати його тепер неможливо…



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!