Главная Новости Политика Дивна правда від Наливайченка
commentss НОВОСТИ Все новости

Дивна правда від Наливайченка

15 октября 2008, 17:46
Поделитесь публикацией:
Дивна правда від Наливайченка

СБУ розповів, хто валив "Промінвестбанк". Ми нічого не зрозуміли. Читачі – допоможіть!

Після сьогоднішньої пресс-конференції Голови СБУ Валентина Наливайченка багатьом журналістам, либонь, час іти на пенсію. Журналістам "proUA" , принаймні – точно.

Людина з вищих ешелонів влади скликає пресс-конференцію, дає журналістам "інформаційну бомбу", а ті – нічого не розуміють.

У нас не залишається іншого шляху, як попросити допомоги у читачів.

Пропонуємо на Ваш розгляд стенограму виступу Наливайченка. Лише той фрагмент, який стосується ПІБу. На крапки не звертайте уваги – це пропущені вставні слова, які не вдалося розчути. Не звертайте увагу також на фразу "Я б просив показати схему". На ній окрім того, що в тексті – нічого нема. Тобто більшість схеми стосувалась чорного піару, а не фінансових зловживань. Стенограма є "неочищеною", тобто якщо людина затиналась, то так і залишалось. Як правило, так не робиться. Однак, оскільки ми просимо допомоги читачів, то мусимо дати аналог присутності на прес-конференції.

Спершу стенограма, після неї – бодай кілька питань. Отож.

В.Наливайченко, Голова СБУ:

"Ситуація, яка трапилася з "Промінвестбанком"… не є випадковою. Вона спровокована, організована та втілена групою осіб (по суті – злочинним угруповуванням) з метою прикриття виводу за кордон і відмивання (намагання легалізувати) "брудних коштів" в суммі до 400 мільонів гривень. Станом на сьогодні Служба безпеки України порушила по розслідуванню дві кримінальні справи під наглядом Генеральною прокуратури. Ми б хотіли подякувати Генеральній прокуратурі за всіляке сприяння у розслідуванні цих справ.

Ми б хотіли вам повідомити також, що станом на сьогодні заблоковано і не дали вивести закордон СБУ і Генпрокуратура 311 млн гривень для подальшого "відмивання" на, так званих, офшорних зонах або ж банках на приватних рахунках осіб, які стоять за цією оборудкою.

Фактаж у цій справі наступний. З кінця вересня в рамках кримінальної справи ми звітували, що з кінця вересня група зловмисників (скажімо так) розкрадала кошти. У тому числі, використовуючи Унікомбанк (місто Донецьк). За інформацією з банків та Національного банку України, власником (чи співласником) є громадянин України Олександр Шепелєв. Наскільки ми розуміємо, зараз він є народним депутатом України.

Так от. З використанням злочинних схем і цього банку саме в кінці вересня гроші, які Промінвестбанк перераховував своїй донецькій філії для виплати пенсій і зарплат на шахтах Макіївки, металургійні комбінати Маріуполя, пенсіонерам Донецька та Запоріжжя, саме ця група через згаданий банк виводила (або намагалася) вивести за кордон, таким чином, відмити та легалізувати викрадені гроші.

Я б просив показати схему, яку застосувала ця злочинна група. По суті, відбулася… Ппісля розкрадання і намагання легалізувати кошти зловмисники вирішили прикрити свою діяльність шляхом організації рейдерської атаки. ..

Перше. Розповсюдження брехливих і неправдивих СМС. Саме на мобільні телефони тих пенсіонерів і отримувачів зарплати Донецької області, про які я згадав. Є конкретні шахти. Є конкретні назви.

Друга, скажімо, методологія, так звана, "чорна", яку застосували зловмисники – це навіть... відеоролики в маршрутних таксі Донецька, які злочинним способом були виготовлені і абсолютно незаконно і неправдиво повідомляли про нібито якісь фінансові проблеми у "Промінвестбанку", яких не було фактично.

Третє злочинне діяння, яке зловмисники вчинили – це пошкодили в той самий момент декілька банкоматів в Донецьку й Запоріжжі. Фізично. Вчиняючи конкретні злочини.

Підсумовуючи (показуючи вам цю схему), розслідуючи цю кримінальну справу, ми б хотіли наголосити на такому, що саме "Унікомбанк" переводив не тільки гроші за кордон, а й, переводячи в готівку кошти, сплачував ці незаконні, скажімо такҐ, методи здійснення рейдерської атаки.

Останній відголосок: СБУ з’ясувала, задокументувала – вони є в Києві – зловмисники намагалися ... розміщуючи неправдиві оголошення в газетах платних повідомлень, оголошень, якими мі всі з вами користуємося. Це "15 хвилин" — безкоштовне видання. І в деяких інших газетах. Розповсюджувала конкретна торговельна фірма, про нібито проблеми в українських банках. Деяких. Знову ж брехливі, знову ж замовлені. Але цинізм ситуації полягає в тому, що це саме ті брудні гроші, переведені в готівку, використовувалися для подальших оборудок цих зловмисників".

Кінець цитати

Питань можна поставити дуже багато, а можне одне. Якщо багато, то:

1.Гроші відмивали чи їх вкрали?

2.Яким чином один банк може вкрасти гроші іншого банку?

3.Навіщо після того, як вкрав (відмив) організовувати рейдерську атаку?

4.311 млн. чи до 400?

5.Навіщо було проводити прес-конференцію, а не просто садити злочинців?

І т.д., і т. ін.

Якщо обмежитись одним питанням, то воно мало би звучати так: "Що хотів сказати Голова СБУ?" І взагалі — хтось щось зрозумів?



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!