Главная Новости Политика Дерибан Конча-Заспи. Блок Литвина
commentss НОВОСТИ Все новости

Дерибан Конча-Заспи. Блок Литвина

17 августа 2009, 14:02
Поделитесь публикацией:
Дерибан Конча-Заспи. Блок Литвина

Голова фракції в Київраді розповів, чому він голосував за виділення 11 га в Конча-Заспі. Вагітним читати не рекомендується.

9 серпня на сесії Київради "народні обранці" роздали якимось людям трохи землі у Кончі-Заспі. Кожному по 10 соток. Разом набралося 11 га. Цього разу дружній команді Черновецького допоміг блок Литвина. Точніше та його частина, яка підпорядкована Володимиру Литвину особисто.

Про всяк випадок нагадаємо про розклади у Київраді. Більшості у промерских фракцій де-факто немає: Блок Черновецького, ГАК Олександра Пабата + 3 депутати, яких привів Катеринчук, дають у сумі 54 голосів, для більшості ж потрібен 61 голос.

Відтак у серйозних питаннях Черновецькому доводиться домовлятися з БЮТ, ПР, або Блоком Литвина. Тому, аби зрозуміти, які фракції допомогли мерові у його звершеннях, доводиться розбирати кожен конкретний випадок.

Отож сесія 9 серпня. Одразу після її завершення прес-служби БЮТ і Блоку Кличка розповсюдили схожі повідомлення. Згідно із ними, по-перше — невідомим громадянам було роздано близько 11 гектарів землі. Друге – рішення приймались "наосліп", без проектів рішень і пояснювальних записок. Третє – виділені землі були виведені із зеленої зони.

"Склалося враження, що 11 гектарів землі було роздано підставним особам. Цими проектами рішень було внесено зміни до Генплану Києва – земельні ділянки було вилучено із зон лугів та лугопарків й переведено в "території садової забудови", — йшлося, зокрема, у заяві БЮТу.

За даними БЮТ і Блоку Кличка, на цей раз з промерськими депутатами голосували представники Блоку Литвина і Партії регіонів. Детальніший розбір польотів показав, що голосів вистачило в основному завдяки Блокові Литвина. Так, сумнівне рішення підтримали 5-6 представників цієї фракції. З’ясувалось також, що "ЗА" проголосували депутати, які належать до групи Литвина. "proUA" вже писав, половину фракції БЛ контролює голова Шевченківської райдержадміністрації і член Народної партії Литвина Віктор Пилипишин, іншу — спікер парламенту і голова однойменного блоку Володимир Литвин.

Головою фракції БЛ і фактично куратором групи Литвина є президент ЗАО "Планета-буд" Валерій Мошенський, якого "proUA" і попросив прокоментувати участь БЛ у голосуванні. Голова фракції під час телефонної розмови не став заперечувати свого голосу "за", зголосився зустрітися і пообіцяв показати проекти рішень, які мали б засвідчити, що його депутати не голосували за протиправні рішення.

Проте розмова з головою фракції БЛ вийшла не надто змістовною. Валерій Захарович увесь час намагався переконати в тому, що тема, мовляв, вже неактуальна, пройшло багато часу, нею не варто займатися.

Наводимо частину розмови, яка стосувалася суті питання (без редакторських виправлень):

"proUA": В БЮТ стверджують, що на сесії 9 липня невідомим громадянам було роздано майже 11 гектарів. Проектів рішень і пояснювальних записок не було. Також говорять що в голосуванні брав участь Блок Литвина. Ви голосували за це рішення?

В.Мошенський: Смотрите, для того, чтобы разобраться… Ну, я бы так на вашем месте поступил… Если БЮТ говорит, что это так, да? Если бы я утверждал что-то другое, то я значит должен это доказать. Вы должны написать в Киевсовет этот (запрос – ред.) или обратится ко мне с письмом, или к БЮТу, чтобы они сделали депутатский запрос и потребовали эту документацию. Если эту документацию в отведенный срок не дадут, то это можно будет трактовать так, как они это говорят. Если в отведенный срок нам с вами дадут документацию, значит это просто политиканство. То есть для того, чтобы в вопросе разобраться. К сожалению, сегодня нет одного парня – Саши Горгана (ВГО "Молодь протии корупції" — ред.)…

(далі хвилин 10 розказував про Сашу і те, скільки забудов вони разом зупинили – ред.)

…Часто за очень выгодный участок земли несколько людей, которые в основном занимаются этими вопросами, то ли с Партии регионов то ли из БЮТ, или из Блока Черновецкого. И вот это начинается этот противовес, начинают друг друга там. Или кому-то не дали. У них это часто бывает. Тогда я хочу задать вопрос сам себе, а чего ж тогда БЮТ тоже очень часто голосует за громадян. Значит, это тоже (дерибан – ред.).

Можно понять Кличка – он вообще не голосует ни за что. Вот не хочет он. А вдруг где то там что-то действительно неправильно сделано. Бывает, редко голосуют, ну, их идеи. Ихние там кто-то, наверное, или ихние партийцы. И я их в этом не звинувачую. Почему? Потому что это нормально. Если человек что-то строит, тот же самый там Парцхаладзе. Так пусть строит. Пусть только платит налоги, и рабочие места создает. Что, решить вообще не строить? Ну, давайте решим не строить, Будем строить там где-то в Запорожье

"proUA": Для цього ми будем розбирати кожен конкретний випадок

В.Мошенський: Абсолютно. Я, почему вам так подробно. Мы поговорили по телефону и если вы уже приехали… Вот для того, чтобы быть интересным журналистом… То что сказали (В БЮТ – ред.), заказная пресса проглотила, люди читают или не читают – это одно. А второе это докопаться до той истины для себя и понимать, что происходит, чтобы не использовали в будущем, правда? А для этого очень просто. Пусть скажут, какие конкретно проекты решений их не устраивают – мы сделаем или пусть они сделают (запрос – ред.). Нет, приходите ко мне — я сделаю запрос официальный, и вы будете с Горганом Сашей контактировать и все разъяснения получите. Дерибан, значит дерибан. Напишете: дерибан. А если не дерибан, то вам тоже нет смысла писать и свое время тратить на то, что не интересно ни для кого, правильно?

"proUA": Тобто ви стверджуєте, що це голосування за виділення близько 11 гектарів громадянам було правомірним і ніякого дерибану не було?

В.Мошенський: Ну вот в жизни я не голосовал бы для того чтобы… Значит за что? Раньше мы голосовали всегда против громадян. А потом… У нас там есть такой Голица во фракции (Михайло Голиця – заступник Черновецького, депутат Київради від БЛ). Как бы жилищник, жилье в городе строит. Ну, он всю жизнь городское жилье строит. И он говорит: "От дивись – в тебе будинок на Оболоні і ти зараз оце будеш 10 соток оці оформлять, а тобі не дадуть. Друге питання – у людей єсть будівлі, як не дати йому в оренду, як оренда закінчилась".

Громадяни, кажете 11 гектарів, то підприємство десь в середньому один гектар відводить собі площадку під будівницво, ну полгектара. Посмотрите по проектам решений: 20 или 30 предприятий – это 15 гектаров. То есть если людям, то это дерибан. Если мне, бизнесмену, то это не дерибан. Тогда вообще нужно назвать… — земля в Киеве, любой отведенный участок – это дерибан, правильно?

"proUA": А все ж таки. І БЮТ і Блок Кличка стверджують, що пояснювальних записок не було

В.Мошенський: Ну, давайте запрос сделаем официальный. Честно говоря, уже месяц прошел после сессии. Просто с головы на сегодняшний день не смогу…(сказать – ред.). Но никто не голосует. Ну, если нет бумаги, то как можно голосовать?

"proUA": Ви обіцяли проекти рішень з пояснювальними записками.

В.Мошенський: Всі в отпусках зараз. Тетяна, яка веде фракцію… Більше документів, крім неї, нема ні в кого.

Ще до розмови з Валерієм Захаровичем стало відомо, що ініціювати зустріч його надихнули колеги з частини фракції, яку контролює Пилипишин (голова Шевченківської РДА не приховує свої амбіції щодо посади мера). Після того, як в ЗМІ почали піднімати тему чергового дерибану та вимагати коментарі у Блоку Литвина , Мошенському так і заявили: ви голосували, ви тепер все і пояснюйте.

Але адекватних пояснень, кому і з якою метою віддали 11 гектарів, голова фракції БЛ дати не зміг. А проекти рішень з пояснювальними записками, швидше за все, бачила тільки Таня, яка заховала їх там, де ніхто не може знайти.

Відповідей на запитання ми не отримали, зате зрозуміли, хто в даному конкретному випадку "прислужився" киянам: поки спікер Володимир Литвин з притаманним йому пафосом розказує про бідних людей, депутати його фракції в Київраді переконливо доводять, кому саме в цій країні потрібен Литвин.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!