Главная Новости Политика Французька преса назвала Януковича «офіційним кандидатом Москви»
commentss НОВОСТИ Все новости

Французька преса назвала Януковича «офіційним кандидатом Москви»

26 февраля 2010, 10:46
Поделитесь публикацией:
Французька преса назвала Януковича «офіційним кандидатом Москви»

ЗМІ "одного із локомотивів" Європи — Франції, присвятила чимало уваги підсумкам Президентських виборів в Україні

Практично усі провідні видання Франції сходяться у тому, що вибори Президента України 2010 року стали репрезентантом поділу України за мовним принципом та проєвропейським чи проросійським спрамуванням кандидатів.

Приміром, провідна французька газета Фігаро (Le Figaro) вважає, що Україна через п’ять років після "помаранчевої революції" готова повернутися до проросійського вектору розвитку, обравши новим президентом Віктора Януковича як проросійського політика, шо пообіцяв введення російської мови в Україні як другої державної.

Парі Матч (ParisMatch), Парізьєн (Le Parisien) та Ліберасьйон (Liberation) називають перемогу Януковича політичним реваншем і поверненням після поразки у 2004 році.

Журнал Ле Монд (Le Monde) наголошує на тому, що незважаючи на те, що основою передвиборчоі кампанійі Януковича був дискурс про подолання політичної нестабільность, ця перемога не зможе покласти край політичній кризі що триває, оскільки розрив між двома кандидатами є незначним і переможець не набрав більше як 50% голосів виборців, а також ці вибори показали продовження поділу України за мовним принципом, оскільки Янукович отримав перемогу лише у регіонах де виборці "дисципліновано" голосуйть за російськомовного кандидата.

За повідомленнями Євроньюз, відвідання перед присягою Києво-Печерської Лаври в найближчому майбутньому може призвести до швидкого падіння і так невисокого рейтингу Януковича та поглибити розкол в українському суспільстві.

Журнал Експрес (L’Express) вважає можливим ризиком для Європи обрання Президентом України Віктора Януковича, якого видання називає офіційним кандидатом Москви.

Говорячи про подальшість співпраці України та Європи, центральний телеканал Франції ТФ1 (TF1) наводить дискурс Януковича про Україну як "європейську, проте позаблокову державу”.

Цікавим фактом залишається те, що говорячи про нового Президента України, французькі ЗМІ не приділяють жодної уваги ролі Януковича як лідеру транзитної держави російського газу до Європи, відтак, можна зробити висновки, що бачення французькою пресою лідера України як проросійського президента, буде детермінувати його подальші дії у розвитку нафто-газових відносин України з Європою.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!