Главная Новости Политика Олесь Довгий. Інтелектуал
commentss НОВОСТИ Все новости
29 марта 2010, 18:47
Поделитесь публикацией:
Олесь Довгий. Інтелектуал

Секретар міськради розповів, що бюджет Києва виріс у п’ять разів. Які цифри ділив – неясно.

У п’ятницю проти ночі у телевізорі був Олесь Довгий. Виступав блискуче. У тому сенсі, що за одну хвилину (а саме стільки відводив ведучий на репліку) встигав так колоритно хамити, що опонент – Віталій Кличко – врешті заплутався, коли йому дадуть час вставити слово.

Олесь Довгий, либонь, пишався цим ефіром. А особливо своїми витонченими випадами на зразок:

"я запрошую вас... починати розбиратись в питаннях по суті";

"Я запрошую... ваш інтелектуальний, а не фізичний потенціал... — долучити до роботи в сесійній залі".

"Я понял, бюджетная тематика прошлых лет (для вас — "proUA") — сложный вопрос"... і т.д

Характерно, що після таких блискучих узагальнень ( а їх було набагато більше,- усе прочитати можна тут) Довгий вийшов зі студії неушкодженим. Хоча подібна промова у будь-якому київському ганделику закінчилась би швидко і сумно.

Однак, нам, відстороненим споглядачам, однаково – у якому ганделику закінчить внук поета-однофамільця. Нас більше цікавлять факти. Особливо один з них – мовлений із вуст секретаря міськради. Олесь Довгий знову відпіарив цифру, якої вже зо два роки не було чути з вуст улюбленої нами київської влади, а саме: команда Черновецького у 5 разів збільшила бюджет Києва.

Цитата: "Но через 2 года мы, работая, умудрились в этих условиях в 5 раз увеличить бюджет, ввести социальные выплаты, доплаты, начать самые масштабные строительства".

Інтелектуальні бесіди – це завжди приємно. Відтак ми вирішили приєднатись. Отож.

Уперше про те, що "це не зовсім 5 разів", ми почули два роки тому від депутата Блоку Кличка Наталі Новак: "Є цифри, від яких нікуди не дінешся. Коли ми беремо бюджет 2007 року – 16 мільярдів було одержано, і 2008 рік – 18- 19 мільярдів. Ми бачимо, що насправді ніякого росту не було. Про які 5 разів говорив Леонід Михайлович? І ніхто його не поправив, ніхто з цифрами не працював".

З того часу про "5 разів" більше ніхто не говорив: київська влада зайнялась більш привабливими речами. Допоки Олесь Довгий знову не підняв тему. Тепер стало цікаво і нам: звідки дрова?

Фізичної сили прикладати не будемо. Сухі факти з сайту КМДА. Виконання бюджету:

2006 — 6.6 млрд.

2007 – 12.9 млрд.

2008 — 16.8 млрд.

2009 – ще не оприлюднено, але самі знаєте.

Яку цифру треба поділити на яку, щоби вийшло "5", сказати важко. Може, треба було брати до уваги 1913-ий? Але ж, нагадаємо, що Леонід Черновецький разом із Довгим зійшов із небес у Київ лише навесні 2006-го. Тобто Бюджет-2006 складали попередники.

У принципі на цьому можна було би поставити крапку. До того ж малоінтелектуальну: аби відкрити три офіційні документи багато розуму не треба.

Але насправді в процесі трепанації думок Довгого виникло дещо інше питання: а що такого зробив Черновецький, що перший його наступний бюджет став на 6 млрд. (тобто вдвічі) – більшим?

Відповідь – у тих самих документах: у статтях доходів. Кому ліньки читати, короткий рефер:

1. У 2007 Київ заробив на податках "з доходів фізичних осіб" — на 3 млрд. більше. Нагадаємо, що тут вплив столиці – мінімальний. Просто людям в різних структурах підняли зарплату. З різних причин: від законодавчих до податкових.

2. У цей рік Київ отримав на 2.3 млрд. більше, ніж минулого року, дотацій.

3. Київ продав різної землі на 2 млрд. більше, ніж минулого року. Про якість "продажу" свідчить бодай скандальний 1 млрд.грн. від Фірташа за 113 га на Оболоні, який стався саме цього року.

Не треба володіти інтелектом Олеся Довгого, щоби порахувати, яким би мав бути бюджет 2007-го. Щоправда, мусимо віддати належне команді Леоніда Михайловича: вони так витратили цей вдвічі більший бюджет, що ніхто навіть не помітив. Мало того: зробили винним у цьому когось іншого. "Кого" -, правда — незрозуміло.

Мусимо ще раз повернутись до блискучих перлин секретаря міськради у п’ятницю:

"На 95 % готовы три станции метро новые. И представляете, 2 года они не могут открыться только потому, что нету финансирования на эти оставшиеся 5 %.".

Оскільки особисто я живу на Голосієво, то я – "представляю". Навіть "отчетливо и явственно". Як і решта кілька мільйонів киян.

Єдине, чого уявити не можу, так це, чого у попередніх бюджетах метро було, а цьому – фіг? Може, для того, щоби отримати відповідь, час прикладати не інтелект, а тупу, брутальну фізичну силу?..



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!