Главная Новости Политика Ужгородський трикутник. Ратушняк зайвий
commentss НОВОСТИ Все новости

Ужгородський трикутник. Ратушняк зайвий

21 сентября 2010, 14:00
Поделитесь публикацией:
Ужгородський трикутник. Ратушняк зайвий

Закарпатські "регіонали" взялися усунути Ратушняка, а допоможе їм в цьому Балога

Правда, хто вийде переможцем — "регіонали" чи "єдиноцентристи" — з ужгородських мерських перегонів, в які вплетена операція з "ліквідації" Ратушняка, поки не зрозуміло. Натомість вже зрозуміло, що "медовий місяць" у відносинах Ратушняка з "регіоналами" та їх лідером губернатор Олександром Ледидою вже завершується, що змушує ужгородського бургомістра сильно нервувати. І хоча він побоюється кидати каміння безпосередньо у "біло-голубий" город, злість Ратушняк зриває на ужгородцях і своєму опоненті Вікторі Погорєлові. На одній з останніх прес-конференціях Ратушняк назвав "15-20% ужгородців просто свинями", а остання сесія міськради перейменувала вулицю імені батька Віктора Погорєлова Володимира Погорєлова. Сергій Миколайович також вже починає висловлювати припущення, що, якщо ужгородці його не підтримають, то в подальшому відпочиватиме від великої політики. Дивним є й те, що ще досі під своє крило його не взяла жодна політична партія та й сам Ратушняк довго визначається – до кого податися. Така ситуація не додає йому рейтингу.

Тим часом, партія влади – місцеві "регіонали", вподобали собі іншого кандидата на мерське крісло – Володимира Приходька. Володимир Опанасович – інтелігент, людина з науки. Закінчив історичний факультет, працював вчителем історії, захистив дисертацію, донедавна очолював Закарпатське агентство із залученню інвестицій. Цікавим є той факт, що він цього року був звільнений відповідним президентським указом з посади ректора Національної академії держуправління при Президентові України, а призначений він був на цю посаду ще Ющенко, коли Секретаріат Президента очолював його земляк Віктор Балога. Та це не завадило місцевим "регіоналам" зупинитися на кандидатурі Приходько. Зрештою і сам губернатор Ледида до свого призначення ходив в "учнях Балоги". А присутність одного з заступників голови Закарпатської ОДА Івана Качура на презентації передвиборчої програми Приходька значно підвисило статус цього заходу. Окрім того в своїй групі підтримки Приходько назвав прізвища нового міського лідера "регіоналів" Олега Адамчука та ректора ужгородського університету Федора Ващука. Слід додати, що, судячи з усього, кандидатуру Приходько підтримують і на горі – так під час недавнього приїзду на Закарпаття керівника Мінрегіонбуду Володимира Яцуби, останній висловився, що кращого керівника для Ужгорода, ніж Приходько й годі шукати.

По суті, ставки "регіоналів" на Приходька – це "ніж у спину" Ратушняку. Але в нього є і явний ворог – Віктор Балога, який схоже планую просувати в мері колишнього керівника міста Віктора Погорєлова. Слід нагадати, що Погорєлов теж розраховував на підтримку Партії регіонів, але з цим у нього не склалося і він навіть звільнився з облдержадміністрації. Після цього стали ширитися чутки, що Погорєлова висуне ЄЦ, але офіційної інформації про це поки не надходило. Слід відзначити, що Погорєлова вирішив підтримати ще один потенційний сильний кандидат в мери Павло Чучка – відомий в Ужгороді підприємець, письменник та вже колишній голова Баранинської селищної ради (с. Баранинці – фактично передмістя Ужгорода, де живе багато представників місцевого "істеблішменту"). Нещодавно суд позбавив Чучку можливості балотуватися в мери і той вирішив під гаслом "Тільки не Ратушняк!" підтримати Погорєлова.

Щоправда, сам Погорєлов поки особливої активності не виявляє і обмежився лише бігбордами з гаслами "Наведемо в місті порядок". Це може свідчити про те, що ще тривають переговори між Балогою та Ледидою щодо спільних дій проти Ратушняка і можливого об’єднання навколо єдиного кандидата. Але навряд чи до цього дійде по кільком причинам: по-перше, Ледида не може погодитися на Погорєлова оскільки, судячи з усього перед ним стоїть чітке завдання з "центру" — зробити мером Приходька, а, по-друге, Віктору Балозі просто не має сенсу погоджуватися на кандидатуру Приходька. Віктор Іванович може почувати себе набагато розкутіше Ледиди – якщо виграє Приходько, то Балога має і до нього підходи, а якщо Погорєлов, то губернатору можуть і просто "зняти голову".

.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!