Главная Новости Политика Банкова відправить киян на відпочинок і вибере Попова
commentss НОВОСТИ Все новости

Банкова відправить киян на відпочинок і вибере Попова

Влада хоче провести вибори столичного голови влітку, щоб не залишити жодних шансів опозиції

21 декабря 2011, 00:25
Поделитесь публикацией:
Банкова відправить киян на відпочинок і вибере Попова

За даними порталу "Київ. Коментарі" в Адміністрації Президента практично визначилися з датою, коли вона нарешті зробить голову КМДА Олександра Попова "всенародно обраним" мером. Щоправда для цього слід вирішити "технічне питання" з Леонідом Черновецьким, але, скоріш за все, з цим проблем не буде. Отже на Банковій вирішили дозволити киянам обрати Попова в середині липня цього року, тобто тоді, коли у багатьох киян не буде можливості висловити свою думку. Адже, навряд чи хтось буде ламати собі літні плани через вибори, на яких більшість столичних мешканців очікує виборчий фарс.

А кращого часу, ніж середина липня, для "проштовхування" свого кандидата владі годі й шукати. По-перше, літній сезон забезпечить їй низьку явку. Більшість киян в цей час відпочивають – або на морі, або на городах. Крім того, на цей момент вже закінчаться літні іспити у столичних вузах і з Києва роз’їдуться студенти, як кияни, так і ті, хто має тимчасову прописку. Отже в руках адмінресурсу в цей час буде просто маса "вільних" бюлетенів, які можно використати для вкидувань. Зрештою, не слід забувати, що у влади достатньо й інших засобів як підкорегувати волевиявлення, що було протестовано на нещодавніх  виборах мера Вишневого — столичного міста-супутника. По-друге, в цей момент на руках у Олександра Попова буде такий козир як успішне проведення Евро-2012 в червні. Про цей захід у липні ще не забудуть і Олександр Павлович безсумнівно розраховує, що частинка позитиву футбольного свята залишиться й в його іміджі. Крім цього, до Євро місто косметично відремонтують, що голова КМДА  запише собі в актив. По-третє, влада може активно використовувати для створення позитивного іміджу Попову "війну" з Чернівецьким, якого навіть на певний час можуть запроторити до в’язниці. Якщо звичайно владі вдасться дістати його з-за кордону. Зрештою, можна обмежитися щодо Леоніда Михайловичем й міжнародним розшуком. Не виключено, що саме в цей час у прокуратури розкриються очі і вона побачить, як багато поганого і злого зробив космічний мер.

Що стосується опонентів Попова, то вони опиняються у вкрай незручній ситуації. На даний момент головним (насправді єдиним) конкурентом голови КМДА є Віталій Кличко, який орієнтується переважно на молодіжний електорат. А, як вже було зазначено вище, цієї опори Кличка на момент виборі якраз й не буде у столиці. У інших опозиціонерів, які теоретично могли би стати потужним гравцями на столичних виборах — а саме БЮТ, "Фронт Змін" (ФЗ) та "Свобода" — немає й не передбачається сильних кандидатів. Немає сильних настільки, щоб стати на заваді Попову, але можуть знайтися такі, що будуть плутатися під ногами у Кличка. Власне, у цьому полягає й ще один стратегічний розрахунок влади – вона не вірить, що опозиція може об’єднатися навколо  єдиного кандидата. А єдиний кандидат може бути єдиним шансом опозиції перемогти Попова. Вся справа в тому, що Віталій Кличко попадає у своєрідну технологічну "вилку". Якщо він не виграє вибори мера він не матиме ніяких шансів провести в парламент свою фракцію за списком. В той же час виграти він може лише тоді, коли домовиться з БЮТ, "Фронтом Змін" та "Свободою", що вони не висуватимуть своїх претендентів. При цьому ж єдиною умовою ФЗ може стати входження Кличка до списку Яценюка. БЮТ також не проти отримати в свою першу п’ятірку лідера "УДАРу". Таким чином Віталія Кличка змушують іти на переговори, які він поки що вести не хоче.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Олег Туровський
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!