Главная Новости Политика Партия Марчука обиделась на Арьева и просит времени на «5 канале»
commentss НОВОСТИ Все новости

Партия Марчука обиделась на Арьева и просит времени на «5 канале»

27 мая 2005, 10:00
Поделитесь публикацией:
Партия Марчука обиделась на Арьева и просит времени на «5 канале»

Пресс-служба Партии Свобода требует от руководства „5 канала” обнародовать заявление партии с опровержением информации о якобы связях бывшего предводителя "банды оборотней" Игоря Гончарова с Евгением Марчуком, которая была обнародована в программе „5 канала” „Закрытая зона”. Об этом говорится в заявлении пресс-службы возглавляемой Марчуком Партии Свобода, текстом которого располагает "proUA".

Подаем текст заявления без изменений.

„22 і 23 травня 2005 р. на "5-му каналі" в програмі "Закрита зона", в рамках “Журналістського розслідування: Хто замовник вбивства?”, було показано передачу Володимира Ар’єва "Ціль: Україна. Частина ІІ". В ній вкотре мусується запущена в провокаційних цілях інформація про нібито зв’язки колишнього ватажка "банди перевертнів" Гончарова із Євгеном Марчуком.

Лідер Партії Свободи Євген Марчук неодноразово особисто спростовував розповсюджувані про нього продуковані з метою його дискредитації недолугі вигадки, однак автор передачі не знайшов за можливе у відповідності із кодексом журналістської етики навести в ній ці спростування або, бодай, згадати про них.

Пана Ар’єва не можна звинувачувати в непрофесіоналізмі. Він не міг не знати позицію Євгена Марчука щодо причини намагання пов’язати "банду перевертнів" Гончарова із ним, адже в програмі "Закрита зона"/"Зниклий Континент" (22.04.2004.) президент радіо "Континент" Сергій Шолох та журналіст Володимир Бойко засвідчили особисто пану Ар’єву джерело замовлення на дискредитацію Євгена Марчука через пов’язування його із "справою Гонгадзе". Тобто авторська група “Закритої зони” знайома із спробами заведення слідства у “справі Гонгадзе” на хибний шлях, але це чомусь не зацікавило пана Ар’єва, який претендує на проведення журналістських розслідувань. Чому? Тим більше, що він вже вдруге намагається пов’язати “банду перевертнів” (див. "Закрита зона" від 17.09.2004.) із Євгеном Марчуком. Вражає, що “свідчення” злочинців, на чиїх руках кров багатьох невинних людей, злочинців, які, рятуючи себе, готові написати все, що їм продиктують, вкидаються в суспільство, а свідчення колег-журналістів, яких практично втягували в широкомасштабну провокацію, замовчуються. Чому?

Чому автори передачі не з’ясували: а хто ж приходив до Гончарова у СІЗО і під чиїм впливом, якщо не під диктовку, він написав “листи”, "потрібні" авторам широкомасштабної акції із заведення слідства на хибний шлях. Кому було потрібне знищення Гончарова після написання ним необхідних “листів”? Адже спосіб їх легалізації вартий окремого журналістського розслідування.

Дивно чути від авторів програми, що “екс-секретар РНБО Євген Марчук” “спочатку обіцяв все розповісти, але потім не відповідав на дзвінки”. Можуть же вони не лише розшукати по телефону співробітника ФСБ Російської Федерації, записи розмов якого звучали в їх програмі (23.12.2004.), а й записати свідка у справі "банди перевертнів" Юрія Нестєрова, який тривалий час знаходиться під охороною. Витік інформації про місце перебування такого свідка карається в кримінальному порядку. Ми пам’ятаємо, як такий витік одного разу ледве не призвів до втрати цього свідка. Обійшли ж якимсь чином автори програми процесуальні перепони щодо інтерв’ю із Нестєровим (що саме має стати об’єктом не стільки журналістського, скільки кримінального розслідування). А Євгена Марчука, котрий вже третій місяць знаходиться на лікуванні в Києві, не знайшли! Не надходило жодних офіційних звернень на адресу Партії Свободи.

З іншого боку, якщо автори програми “Закрита зона” вважають за можливе проігнорувати багаторазово висловлені спростування Євгеном Марчуком спроб прив’язати Гончарова до нього, то чи відобразили б вони належним чином точку зору Євгена Марчука в тому разі, якщо б вони одержали “відповідь на дзвінок”?

Зважаючи на те, що на “5-му” каналі двічі здійснювалися спроби пов’язати колишнього ватажка “банди перевертнів” Гончарова із лідером Партії Свободи Євгеном Марчуком, покладаючись на заявлену концепцію “каналу чесних новин”, прес-служба Партії Свободи вимагає від керівництва “5-го каналу” доведення до своєї аудиторії цієї заяви в повному обсязі”.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!