Главная Новости Политика Біличанський ліс та Коцюбинське, конфлікт загострюється
commentss НОВОСТИ Все новости

Біличанський ліс та Коцюбинське, конфлікт загострюється

Зоною конфлікту інтересів депутатів БПП і «Батьківщини» та «Самопомочі» стало цієї весни Коцюбиське, що на Київщині. Вихідними у селищі відбулися громадські слухання, де понад 60% учасників висловився за приєднання до міста Києва. На заваді свободі волевиявлення став «адмінресурс» - тривалий союз Ірпінського мера Карплюка з партіями БЮТ і Самопомоч

6 марта 2018, 18:57
Поделитесь публикацией:
Біличанський ліс та Коцюбинське, конфлікт загострюється

Зоною конфлікту інтересів депутатів БПП і "Батьківщини" та "Самопомочі" стало цієї весни Коцюбиське, що на Київщині. Вихідними у селищі відбулися громадські слухання, де понад 60% учасників висловився за приєднання до міста Києва. На заваді свободі волевиявлення став "адмінресурс" — тривалий союз Ірпінського мера Карплюка з партіями "Батьківщини" і Самопоміч.

На бік демократичного вибору громади став голова ОДА Олександр Горган, що був присутній на слуханнях з березня.

Ідею приєднання до столиці селища-анклаву публічно підтримує також голова Міжфракційного об’єднання "Київщина" Москаленко: "У разі приєднання Коцюбинського до Києва, селище отримує широку можливість для вирішення низки проблем – заведення столичного комунального транспорту, ремонт місцевих доріг, урегулювання інфраструктурних питань, зокрема опалення. Відтак громада отримає суттєві переваги".

Проте квоти в Коцюбинській ТВК, як і в інших населених пунктах Київщини, є добре конвертованою валютою для торгу під час як парламентських, так і президенських виборів. Політичні баталії підсилює тут ще й конфлікт інтересів щодо природніх ресурсів — землі та лісу.

Є одна важлива особливість, спільна для всіх випадків вирубки лісів у Приірпінні – особи, яким віддані землі під лісами, парками та таборами – не випадкові громадяни. Більшість з них – це представників найближчого оточення мера Володимира Карплюка, депутати Ірпінської міськради, серед них депутати "Батьківщини".

На разі всі рішення Ірпінської міської ради щодо зміни цільового призначення земель чи забудови рекреаційної зони активно підтримують члени партії Юлії Тимошенко, яка публічно закликає "покласти край безсовісному дерибану Біличанського лісу", що викликає неабиякий суспільний резонанс.

Свого часу саме представник "Батьківщини" Владислав Євстєфєєв зі слів прокуратури з 501 роздерибанених ділянок акумулював в своїх руках майже 100. Акти на право власності ділянок в лісі підписував власноруч тогочасний чиновник місцевого держкомзему, депутат Ірпінської ради від "Батьківщини" Валерій Пєший.

Наразі антидемократичні рішення щодо вияву волі громадян відкрито підтримує депутат "Батьківщини" Костянтин Бондарев.

Перед загрозою кримінального переслідування Карплюк намагається загравать з різними політичними силами. Так, за словами народної депутатки України Ольги Червакової, фігуранта кримінальних справ, екс-забудовника Володимира Карплюка, який володіє під Києвом десятками земельних ділянок, які він придбав "для індивідуального будівництва і підприємництва", активно підтримує також партійний куратор "Самопомочі”у Київської області Ірина Сисоєнко.  Наслідуючи Ірпінського мера, вона вказує на загрозу лісу , яку, начебто, становить приєднання селища до Києва разом з лісом.

Варто зазначити, згідно з Указом Президента 446/2014 від 01.05.2014, територію Біличанського лісу оголошено Національним природним парком. Відповідно до зазначеного документу, Біличанський ліс -територія Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд", тепер це – територія НПП Голосіївський. За словами О.Червакової, земля Біличанського лісу є об´єктом Мінекології. Тож будь-які зміни статусу селища Коцюбинське не вплинуть на статус лісу, на рівень його захисту, на його підпорядкування.

Тим часом питання  перейшло в політичну площину.  Невже В.Карплюк балотуватиметься від "Батьківщини”? Чи встигне, якщо наразі  йому загрожує позбавлення волі терміном на 12 років.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!