Главная Новости Политика Ющенко: приватизация «Криворожстали» войдет в историю Украины как самая большая иностранная инвестиция
commentss НОВОСТИ Все новости

Ющенко: приватизация «Криворожстали» войдет в историю Украины как самая большая иностранная инвестиция

25 октября 2005, 18:36
Поделитесь публикацией:
Ющенко: приватизация «Криворожстали» войдет в историю Украины как самая большая иностранная инвестиция

Во время пресс-конференции в Харькове 25 октября Президент Украины Виктор Ющенко сделал заявление по поводу успешного завершения конкурса по повторной приватизации КГМК "Криворожсталь". Об этом сообщили "proUA" в пресс-службе Президента.

Подаем текст заявления полностью.

“Дорогі співвітчизники!

Чесна приватизація "Криворіжсталі", як того вимагав український народ і Конституція, відбулася. Україна зробила ще один дуже вагомий крок до правової держави та справедливого суспільства.

Продаж "Криворіжсталі" увійде в українську історію як найбільша іноземна інвестиція за всі роки незалежності України. Винагорода за неї – 24,2 млрд. грн. – на 6,6 млрд. грн. (38%) перевищила надходження від приватизації за попередні 14 років. Це також одна з найбільших інвестицій на пострадянському просторі і найбільша ціна, яку коли-небудь платили за цілісний промисловий комплекс. У світі з "Криворіжсталлю" може змагатись лише продаж британського Телекому та підприємств мідної промисловості Чилі.

Прозора приватизація "Криворіжсталі" була б неможливою без революційних подій 2004 року. Процедура аукціону засвідчила незворотність політики, за яку люди вийшли на майдани. Лише завдяки твердій позиції українського народу завод було повернуто державі в рамках Конституції і законів України. Нова влада чітко і послідовно виконувала обіцянку забезпечити прозору приватизацію "Криворіжсталі". Реальна ціна, яка з’явилася в ході чесної конкуренції, перевищила у шість разів суму, сплачену ще рік тому. Ця перемога по праву належить всьому українському народу.

Кошти від приватизації "Криворіжсталі" підуть на загальнодержавні програми розвитку, що забезпечать якісні перетворення в економіці та соціальній сфері. У цьому і наступному році ми започатковуємо низку проектів з модернізації житлово-комунального господарства, підтримки села, розвитку високих технологій і підтримки української науки. Відповідні рішення незабаром будуть оголошені урядом. Ми створимо механізми, щоб спрямувати кошти на користь кожного українця.

Організація прозорого конкурсу по "Криворіжсталі" проходила у непростих політичних умовах. Проте, незважаючи на спроби штучно занизити вартість чи зірвати аукціон, інвестори повірили Українській державі, її здатності тримати слово і зробили крок назустріч. Це ще один доказ політичної стабільності та зростаючої привабливості української економіки для світу.

Від приватизації "Криворіжсталі" виграла кожна людина. Правила гри, продемонстровані на аукціоні, є свідченням найвищих стандартів демократії. Ми довели, що політична воля здатна створити нову реальність, де інтереси бізнесу та інвесторів гармонійно поєднуються з інтересами народу”.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!