Главная Новости Политика Конфедерация работодателей обнародовала обращение к КМУ, работодателям и профсоюзам
commentss НОВОСТИ Все новости

Конфедерация работодателей обнародовала обращение к КМУ, работодателям и профсоюзам

22 марта 2006, 11:11
Поделитесь публикацией:
Конфедерация работодателей обнародовала обращение к КМУ, работодателям и профсоюзам

Организационный комитет по учреждению Конфедерации работодателей Украины обратился к Кабинету Министров Украины, Всеукраинским организациям работодателей и Всеукраинскому объединению профсоюзов с обращением, в котором отмечают, что, проанализировав сущность предложенного проекта Генерального соглашения между КМУ, работодателями и профсоюзами, Оргкомитет пришел к выводу, что цифры, заложенные в этот документ, являются крайне отягощающими для украинского бизнеса. Об этом "proUA" сообщили в Оргкомитете.

Текст обращения подаем полностью:

„Звернення

Організаційного комітету по заснуванню

Конфедерації роботодавців України

Кабінету міністрів України

Всеукраїнським організаціям роботодавців

Всеукраїнським об’єднанням профспілок

Взаємопорозуміння у трикутнику держава-працівники-роботодавці є запорукою розвитку всього українського суспільства, розбудови національної економіки як фундаменту для соціального, культурного та духовного розвитку суспільства. На жаль, необдуманими діями деяких осіб порозуміння поставлено під сумнів. Укладання Генеральної угоди може пройти без повноцінного представництва роботодавців. Фактично роботодавцям нав’яжуть "з гори" абсолютно утопічні зобов’язання.

Задля забезпечення повноцінної участі работодавців країни у процесі побудови гармонійних стосунків українського бізнесу із владою та працівниками, власники найбільших промислових підприємств України, на яких працюють понад 300 тисяч найманих працівників, вирішили заснувати Конфедерацію роботодавців. У лютому 2006 року розпочав свою роботу Організаційний комітет по заснуванню Конфедерації роботодавців України, яка має представляти інтереси українських промислових підприємств у вирішенні питань співпраці із профспілками та державою.

Ми чесно заявили і проголошуємо наші прагнення:

Ми за те, щоб робітники вчасно отримували гідну заробітну плату.

Ми — за зміцнення вітчизняної економіки, її конкурентноздатності.

Ми – за підтримку соціальної стабільності в державі.

Ми — за високий, але об’єктивно обґрунтований рівень соціальних гарантій працівникам та членам їх родин.

Проаналізувавши сутність запропонованого проекту Угоди, яка запланована до підписання терміном на 4 роки, Оргкомітет дійшов висновку, що цифри, закладені в цей документ є вкрай обтяжливими для українського бізнесу. Від них постраждають всі підприємства, в тому числі малі та середні. Несучи робітникам ілюзію підвищення заробітної платні, ці тарифи насправді обернуться втратою робочих місць, послабленням конкурентоспроможності та депресією української економіки.

Незважаючи на те, що до Уряду звертались Всеукраїнське об’єднання обласних організацій в сфері будівництва, проектування та архітектури, Харківська обласна організація роботодавців, представники текстильних підприємств, на яких працюють близько 120 тисяч найманих працівників, сторони, які ведуть переговори, не вважають за потрібне реагувати на пропозиції реальних власників підприємств.

Голос підприємств, на яких працюють понад 420 тисяч найманих працівників повинен бути почутий Урядом та профспілковими організаціями, адже метою діяльності цих інституцій є не знищення підприємств, а навпаки, збільшення кількості робочих місць, підвищення рівня оплати праці, а це безпосередньо залежить від економічного стану фабрик, заводів, цехів, майстерень, перукарень та крамниць.

Ми протестуємо проти необгрунтованих популістських декларацій, якими підмінюється суто економічний документ, яким є Генеральна Угода між Всеукраїнськими об’єднаннями профспілок, роботодавцями та Кабінетом Міністрів України.

Ми протестуємо проти того, щоб власники, керівники підприємств ставали заручниками ситуації, коли з однієї сторони їх ставлять перед заздалегідь нереальними вимогами, закріпленими у Генеральній угоді, а з другої –відповідальністю, у тому числі й кримінальною, за їх невиконання, будучи при цьому відстороненими від участі у розробці та прийнятті таких рішень.

Ми вважаємо, що підвищення заробітної платні повинно грунтуватися не на обіцянках необачливих політиків, а за рахунок зростання об’єктивних економічних показників, державній політиці енергозбереження, підвищенні ефективності праці, взаємоповаги інтересів власників та працівників.

Ми вважаємо, що вся повнота відповідальності за негативні наслідки у соціально-економічному житті України, що неминуче настануть після запровадження положень Генеральної Угоди між Всеукраїнськими об’єднаннями профспілок, організацій роботодавців та Кабінетом Міністрів України на 2006 – 2009 роки, має бути покладена на:

Всеукраїнську асоціацію роботодавців (Почесний президент Єхануров Ю. І.),

Федерацію роботодавців України (Голова Кінах А. К.),

Спілку підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України (Президент Єхануров Ю. І.),

Спілку орендарів та підприємців України (Президент Хмільовський В. М.),

які, будучи у складі сторони власників на переговорах, реально не представляють інтереси промисловості України, не бажають усвідомити свою відповідальність та негативні наслідки своїх дій, свідомо штовхають нашу країну до чергової економічної та соціальної кризи в угоду задоволенню власних політичних амбіцій.

Враховуючи те, що в угоду політичній кон’юнктурі, Генеральна Угода може бути підписаною до кінця березня 2006 року, ми залишаємо за собою право протидіяти її підписанню, зокрема, шляхом судового оскарження легітимності сторони власників, яка є сфальсифікованою у Розпорядженні Кабінету міністрів України № 453-р від 14 листопада 2005 року та положень Генеральної Угоди, оскільки багато з них протирічать чинному законодавству та порушують конституційні права підприємців.

За дорученням членів Оргкомітету О. Мірошниченко”



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!