Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Міністр охорони здоров'я нас обдурив.

0

comments3538

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня.

На мою думку, головною подією тижня, був виступ міністра охорони здоров'я Максима Степанова у Верховній раді 3 листопада, хоча на цьому тижні і продовжувалась війна між президентом і Конституційним судом, і був прийнятий у першому читання проект бюджету на 2021 рік.

1. Саме під час цього виступу міністр охорони здоров'я України вжив термін катастрофа та вислів точка неповернення стосовно коронавірусу.

2. То протягом багатьої місяців ми всі чули неправдиві виступи Степанова про те, як міністерство охорони здоров'я, на чолі з ним, приймає всі необхідні рішення?

3. Більш того, ми навіть від чинної влади чули, що Україна краще всіх країн Європи бореться з коронавірусом і є майстром спорту з боротьби з пандемією.

4. Вже декілька останніх місяців політики, експерти, які адекватно оцінюють діяльність Степанова, говорили і вимагали його відставки.

5. Але, на жаль, він і надалі перебуває на посаді і активно продовжує виступати на телебаченні, хоча сьогодні у своїх виступах вже говорить про катастрофу в Україні, а не про майстра спорту

6. Ще 13 квітня Верховна Рада внесла зміни до держбюджету і заснувала Фонд боротьби з COVID-19, сума склала 66 млрд грн.

7. Багато йде розмов про витрачені кошти, які пішли на дороги, на інші витрати, але не на боротьбу з Ковід-19.

8. Дехто пояснює витрачаня грошей з фонду тим, що у змінах, які внесли є пункт, що передбачає витрати на інші сфери при потребі. Але, невже ті, хто прийняв рішення витрачати кошти з цього фонду не розуміли і не усвідомлювали, що боротьба з панедмією коронавірусу є сьогогодні головною загрозою в Україні?

9. Сьогодні, у суботу, 7 листопада, в Україні знову зафіксовано новий рекорд у 10 700 випадків захворювання на коронавірус. І всі прекрасно розуміють, якщо було б більше тестувань і випадків було б більше. Якщо зараз нічого не змінити у підходах і прийнятті рішень у боротьбі з пандемією, нас чекають важкі часи і можливо та катастрофа про яку говорив Степанов.

10. Тому, дивно чути від деяких політиків, що зараз "коней на переправі не міняють", і міністр має залишитись на посаді. Навпаки, потрібно міняти як найшвидше, бо якщо "кінь" впав і здох, він вже нікуди не дійде і нікого нікуди не довезе.


 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!