Блог

Valerii Klochok: Хто Україні НЕ збудує атомні реактори за кредитні 30 млрд.дол.?

Усі вже чули про 30 мільрядів доларів та 5 атомних реакторів? Мабуть таки чули.

0

comments8770

Valerii Klochok

Політична та економічна аналітика

Політичний та економічний експерт Growford Institute, магістр державного управління, приватний підприємець. Народився на Черкащині, де впродовж десяти років займався педагогічною діяльністю, в тому числі обіймав керівні посади в закладах освіти та органах виконавчої влади. Є радником митної служби 3-го рангу. У 2005 році здобув ступінь магістра державного управління у Київському національному економічному університеті. З 2004 року консультант з економічних та політичних питань депутатської фракції у Верховній Раді України, помічника-консультанта народного депутата.


В США був підписаний меморандум з Westinghouse Electric, яка має їх будувати. Співпраця з цією компанію не нова. Westinghouse є одним з двох постачальників ядерного палива на АЕС України ще з 2008 року.

 

Але не все так просто і гладко.

 

Westinghouse Electric Company, контрольована японською Toshiba, в березні 2017 року подала до суду заяву про банкрутство. Проблеми Westinghouse виникли на тлі великих перевитрат на будівництво двох американських АЕС - в Джорджії і Південній Кароліні. Обсяг заборгованості американської компанії на кінець 2016 року складав $ 9,8 млрд, за даними Toshiba.

 

Невдача обійшлася платникам та інвесторам у мільярди та залишила без роботи майже 6000 людей. Судові процеси довкола цієї справи тривають і досі. Троє керівників вищого рівня вже визнали свою провину у багаторічному федеральному розслідуванні шахрайства. Про це повідомляє сьогодні The Washington Post.

 

Згодом компанію викупили канадці Brookfield Business Partners за 4,6 млрд.дол. у 2018 році. Але вже навесні цього року в компанії почали вивчати питання про можливий продаж міноритарного пакету акцій Westinghouse Electric Co за 10 млрд.дол. включаючи борги.

 

Вміємо ми вляпатися…



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!