Блог

Valerii Klochok: Нас без нас знову "женили"

Учора, 7 грудня, в Сенаті США відбулися дуже цікаві слухання про політику у відношенні до Росії. Слухання проходили практично одночасно з відеосамітом Путіна та Байдена. На запитання сенаторів відповідала заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд. Більше намагалася відповідати аніж справді відповідала але то таке вже.

0

comments4291

Valerii Klochok

Політична та економічна аналітика

Політичний та економічний експерт Growford Institute, магістр державного управління, приватний підприємець. Народився на Черкащині, де впродовж десяти років займався педагогічною діяльністю, в тому числі обіймав керівні посади в закладах освіти та органах виконавчої влади. Є радником митної служби 3-го рангу. У 2005 році здобув ступінь магістра державного управління у Київському національному економічному університеті. З 2004 року консультант з економічних та політичних питань депутатської фракції у Верховній Раді України, помічника-консультанта народного депутата.


Загалом риторика  дебатів (хоча і дебатами це назвати складно) була в дусі констатації факту нападу Росії на Україну в найближчі 90 днів, введення «матері усіх санкцій» після цього по відношенню до Росії, з’ясування наслідків запуску Північного потоку-2 та пошуку відповіді на питання, а чи взагалі впливає Північний потік-2 на незалежність України. 

 

В підсумку (незалежно від того буду чи не буде запуск газогону) головуючий на слуханнях очільник міжнародного комітету сенату США Роберт Менендес констатував, що Росія в будь якому випадку прагне відновлення СРСР. Такої думки були практично всі присутні на слухання політики – і республіканці і демократи. Усі вони дійшли висновку, що чи працюватиме Північний потік-2 чи ні – Путін рано чи пізно нападе на Україну.

 

Кремль у свою чергу заперечив намір відновлення СРСР і  вважає, що США просто бояться посилення ролі Росії, як потужного світового гравця. 

 

Вищеописане – це лиш  констатація факту. Але загалом дискусія неприємна. Враження, що ТАМ уже все за нас вирішили. Лиш не до краю між собою домовилися демократи й республіканці. Але розбіжності у них не суттєві, бо мета єдина і «двопартійна підтримка» України нікуди не поділася.

 

Загалом рекомендую подивитися наведений фрагмент аби розуміти риторику наших західних «партнерів», які без нас нас же і рятувати збираються. Хоча заради прави, коли самі не спроможні, то будуть робити це за нас. Це також факт!

 

Як і факт про те, що "ідея, що Сполучені Штати в односторонньому порядку застосують силу для протидії вторгненню Росії до України, зараз не актуальна", - зазначив Байден. Про це він сказав для преси сьогодні.

 

Повне відео слухань тут https://www.youtube.com/watch?v=9zHHB6nPCGM&t=3116s



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!